Dagen

Publicerat: 2012-01-31 | 19:52:29

Orkade inte uppdatera mer igår. Åkte ut till stallet igen vid halv 10 o kollade till henne och idag vid halv 8 innan skolan. Hon är fortfarande lös men äter, ingen feber o dricker. Hon fick tarmrens idag o mamma köper probemin imon :)
Igår red jag dressyr mest skritt kanske 5 min trav pga underlaget. Jobbade mkt med skänkelvikningar. Idag blev det skrittarbete i 40min i paddocken. Jobbade lite med skänkelvikningar o lite andra lösgörande moment.

Det är förövrigt pisskallt just nu, ca -7  och det ska bli ca -14  i slutet av veckan. Förra vintern hade vi ju runt -20 typ hela vintern o då var det bara o stå ut, så man ska ju inte vara allt för mesig.

Föresten fick mamma vip biljetter till söndagen på gbg hs även iår. Göttans. Förra året satt vi vid saamma bord och åt lunch med Roffes mamma Elsa, slå det ni! ;) Så blir torsdag, lördag och söndag under horse show veckan. Kul :) Funderar o stå på mässan för skolan på fredagen, det sitter uppe lappar om det att dom behöver mer hjälp, gött o slippa skolan oxå, kan dock vara jobbigt med 4 dar på raken? ;)


Random bild från en horsemanship kurs maj 2010.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ont i magen

Publicerat: 2012-01-30 | 21:02:42
Min lilla Sessa jar ont i magen:( hon stod o sprutade i stallet o jag res lite lätt o det gick bra. Men nu ringde stallägarn o sa att hon sparkade mot sin mage. Men hon har ätit och bajsat o magen kurrar så finns inte jätte mkt vi kan göra mer än hoppas att det går över ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Från och med imon...

Publicerat: 2012-01-29 | 20:06:13
Kommer massa nya bilder. Jag ska köpa min kompis systemkamera, så får den imon av henne =).
Hade ju en system innan, men klantig som jag är lyckades jag ju snubbla och pajja den.
Så köpte en digitalkamera som har funkat nu i ett halvår men har verkligen saknat en systemis. Tänkte även ta o sälja min digitalkamera då = extra pengar till göteborg horse show =)


Tagen med digitalen


Tagen med systemen

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Promenad...

Publicerat: 2012-01-29 | 13:43:33

När jag kom ut till stallet sa mamma direkt att paddocken var i dåligt skick utan att ha kollat. Smart då den var saltad o mjuk med det upptäckte jag inte förrän jag o min kille hade vart ute o gått med Nobless.
Vi var ute 35-40min o hon var duktig.

Imon blir det dressyr för helaa slanten.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbacka dag

Publicerat: 2012-01-28 | 15:42:49
Idag red jag barbacka i paddocken. Myys. Det var bara skrittunderlag så skrittade och jobbade mycket med skänkelvikningar. Det gick bra, inte jättemycket att klaga på.¨


Barbackabild
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Träningen + promenad

Publicerat: 2012-01-27 | 21:51:31
Igår vart det träning. Gick bra bortsätt från transporten, hon slog upp sitt sparksår på benet, snyggt o rida med ett blodigt ben. Men det var ju bara ytligt så ingen fara. Hon passade även på att tranpa sig på kronranden på hemvägen, smiiidig häst.

Idag gick jag en promenad på 40min. Piiiigg ponni. Blev massor med halter, ryggningar och även lite motsattsvolter. När vi inte fick möte av bilar vill säga.


Tävlingssugen, nästa helg smäller det =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Träning

Publicerat: 2012-01-26 | 12:55:15
Har vart i stan nu på förmiddagen med mamma, köpte ett par byxor och lite smycken.

Nu ska jag snart till stallet, träning för mikael står på schemat :)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snabb uppdatering

Publicerat: 2012-01-24 | 20:01:46
Åkte direkt till stallet efter skolan.
Broddade snabbt på, bortade o tänkte gå ut i den snötäckta paddocken o rida. Det har vart ca 10- idag så trodde inte det skulle vara styltor. Det var det dock. Skrittade kanske 15 min på långa tyglar. Hoppade av, kratsade hovarna. Hoppade upp igen, arbetade henne i skritten i ca 10 min, duktig ponny. Hoppade av igen o kratsade hovarna sedan gick jag till "pulka backen" som lite terapi och avskrittning. Så totalt ca 50 min aktivering på ponnyskrutten idag :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit till Nadine

Publicerat: 2012-01-23 | 21:14:29


Min vän Nadine ville ha en snygg outfit. Grunden skulle vara marin, med dyon chaps, dyon träns samt ett AS-set =) Tyckte det blev fint :).
Jag o Nadine ska även gå på GBG HS tillsammans så här ska det shoppas :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kallt

Publicerat: 2012-01-23 | 19:34:46
Nu börjar det bli riktigt kyligt ute...

I skolan hade  vi först en lektion sen 2,5h håltimma så jag och ngra kompisar åkte in till stan för o shoppa o äta lite, trevligt!
Efter skolan stannade jag i stan igen, pappa fyller år på fredag så fick köpt en present.

Eftersom det är lika värdelöst underlag idag med fick Nobless vila idag, jag och mamma åkte bara ut och gjorde iordning allt =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ute i hagen

Publicerat: 2012-01-22 | 20:26:30

Många håller inte med mig alls nu, men jag tycker det iprincip är djurplågeri att låta hästen gå ute i hagen 2-3h/dag och stå i små rutor som dom inte kan göra ett skit i.
En häst ska få vara häst, umgås med sina kompisar och leka och busa i hagen.
Kan endå förstå att vissa inte vill att hästar ska gå ihop pga. av skaderisk, men jag tycker inte att det är rätt. Bara ett par kompisar gör sååå mycket för hästen.
Och att hästen ska stå i en liten ruta - PATETISKT. Folk skyller på att hästen inte ska bli skadad - men för tusan det är en HÄST!
Och ofta dom som låter dom vara ute ngn timma per dag i små rutor skyller på att det inte finns mark för så många hästar, men ha inte så många hästar då?!

Våra hästar går ston för sig och valacker för sig (6 ston och 4 valacker i dagsläget). De släpps ut vid 8- halv 9 på morgonen och nu under vinterhalvåret är dom ute till 5-6 och på vår/sommaren till 10-11 på kvällen. Sen beror det ju på väder, är det storm så klart dom få gå in tidigare o är det sol är dom ute längre.
Våra hästar kan galoppera o leka med varandra i hagarna - viktigt!
Och att man inte kan fodra i hagarna??? Våra hästar får 2 mål hö i hagen och det funkar prima.

Med våra hästar menar jag ju självklart dom som står i stallet, jag äger ju Nobless men i detta perspektivet blir det ju "våra hästar"


På somrarna går alla tillsammans








Vad tycker du?

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snö, is och halka

Publicerat: 2012-01-22 | 17:36:05
När jag kom ut till stallet sa en tjej att det blev amssa styltor. Men jag testade o börja skritta i snön, funkade ett par minuter sen vart det platå skor. Fick hoppa av och gå en asfaltsslinga på ca 1h. Dock var halva vägen glas hal, så sån tur var hade Nobless broddar på sig.
Påvägen hem gick vi förbi grannstallet och mitt emot dom åkte nåra ungar pulka. Där brast det för Nobless. Hon blåste upp sig som tuuuusan. Travade på stället och var heeelt galen haha. Så ibörjan stutsade hon bara runt, men jag gjorde lite volter, halter och ryggningar och efter några minuter varvade hon ner iaf :) 

Hoppas ni inte har missat att ponnyakuten går kl 19.00 ikväll och världscupen kl 21.00. Jag kommer sitta bänkad!

Promeeenad

Haha hur ser jag ut??



Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Boots

Publicerat: 2012-01-22 | 10:36:19

Jag använder själv nästan bara boots när jag använder broddar (samt framridning på tävling som pricken över i:et). Jag använder bara boots fram, för säkerhetsskull. Nobless har aldrig fått ett broddtramp eller liknande (tack o lov) så använder det bara för säkerhetsskull.
Nobless kan inte ha gummiboots, de får hon skav utav med en gång. Så jag har två olika sorters boots. Dels neoprenboots. Sånna från catago. Dom tycker jag är bra och billiga (runt 120-150kr/paret). Där har jag ett par guldiga, ett par silvriga och ett par röda.
Sen har jag också fårskinnsboots. Dom köpte jag på svensk ridsport för 200-300kr. Minns inte riktigt, dom kan även vara från eskadron... mitt minne är dåligt.
Men dom tycker jag är superbra, inga skav här inte. Det enda som är synd är att fårskinnen blir så smutsig med en gång ;)

Sen använder jag ju det ibland till fotningar som en snygg detalj, dock brukar jag bara sätta på dom vid själva fotningen och inte under ridpasset då ;)


Fårskinnsbootsen


Guldiga catagoboots


Röda catagoboots


Silvriga catagoboots

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tur i oturen

Publicerat: 2012-01-21 | 16:21:08
Skulle ju egentligen "tävlat" imon på GFRK, seriedressyren. Men folk var som galna djur och anmäla sig så det blev fullt på nolltid. Så bokade in en träning imon för Mikael men eftersom det är hur mkt snö som helst och mamma inte vill köra transport på allebyvägen då (förståligt) så skippar vi den. Jag sparade då alltså anmälningsavgifterna till GFRK haha ;) Alltid något.

Och ni kan räkna med en feeeet bildbomb imon - ridning i snön står på schemat på en antagligen galen ponny :D


Första snön förra året (november 2010)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

1 månad för sent...

Publicerat: 2012-01-21 | 12:53:42
Vid 10 började det snöa som tusan, o det snöar bara mer o mer.... dock är snön 1 månad för sen, den missade jul haha.

Det var hårt i paddocken, de som hade lektion skrittarbetade bara så jag broddade (okej mamma broddade) och gick ut 35min promenad i blåsten. På tillbaka vägen jobbade jag mkt med halt för röstkommando, alltså att hon ska stanna bara för rösten. Det gick bra=)
Svullnaden och värmen var även borta från såret idag - awesome! :)


Söte idag <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dålig uppdatering

Publicerat: 2012-01-21 | 09:04:56
Igår var jag ju i skolan först sen åkte jag direkt till stallet och efter det hem o byta om o gå på bio = 0 uppdatering.

Nobless hade typ fått en spark på ena bakbenet... suck. Det var ett hyffsat stort sår, som såklart vart lite varmt och svullet. Men jag tvättade av det och sen sprang en tjej med henne och jag tyckte hon såg helt fräsch ut. Så promenerade 30 min i paddocken (det var as halt överallt annars). Promenera ör jätteviktigt för att få igång blodcirkulationen.

Idag vet jag inte vad jag ska göra med poni, paddocken är vara stenhård för det är as kallt ute. Kanske tar och går en promenad med henne.
Ikväll blir det hem till en kompis, trevligt trevligt :)


Förrförra vinter 09/10
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullt upp

Publicerat: 2012-01-19 | 21:58:55
Snabbt inlägg i pausen på Revenge.
Poni var duktig på träningen, övade lite slutor o skänkelvikningar. Hon var dock inte duktig vid lastningen, stegra o hade sig så min hand bräns fortfarande - dagens lärdom HANDSKAR vid lastning. Tog ju max 5 minuter varje gång men jag blir så fruktansvärt arg. Men tror det var för vi upptäckte att mellanväggen var lös och det var den sist hon åkte också och då försökte hon kasta sig... Men hon blir alltid lite fjantig när hon inte åkt på ett tag.

Har även gjort cupcakes, glasyren blev fail men dom vart goda endå =)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Duktigt

Publicerat: 2012-01-19 | 12:39:34
Nu har jag typ pluggat hela morgonen! :)
Nu ska jag slänga i mig lite mat o sen åka till stallet - för att sen åka och träna =)

När jag kommer hem blir det matteplugg och cupcakes! Helt ok dag med andra ord!


Har även planerat lite tävlingar - TAGGA 2012!!!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

3 Visste ni att...

Publicerat: 2012-01-19 | 09:43:07
1. Jag gick på en privatskola i högstadiet (7-9) som även är stans "snobbskola" enligt många.

2. I år fyller jag ju 18 och jag har ingen aning om hur jag ska göra med Nobless. Jag vill såklart ha kvar henne för jag älskar ju henne mest av allt, men jag är trots allt 180cm lång...

3. Mina fingrar är väldigt konstiga...



Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Reeegn

Publicerat: 2012-01-18 | 19:04:09
Idag var det mjukt i paddocken, han att harvat + att det regnade o var + grader. Så red ca 45 - 50 min i ösregn och checkade av henne.
Hon uppförde sig faktiskt mycket bättre än jag trodde hon skulle göra. Med tanke på att jag skrittarbetat henne i ca en vecka (vart fruset) + att vädret var skit så trodde jag att hon skulle vara motsträvlig och spänd. Men det var verkligen inget farligt, spände bara till lite när det blåste och regna som mest när vi hade motvind.

Nu tror jag att jag ska bara cupcakes! :) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit

Publicerat: 2012-01-17 | 19:27:12

Sjuuuukligt snygg!

Förövrigt för jag gärna outfits till andra, kommentera färg på utrustning eller hästen eller ngn speciell utrustning du har, eller ngt annat. Så fixar jag en outfit till dig :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagen.

Publicerat: 2012-01-17 | 18:03:06
Först var det skola, ganska chill dag. Dock var det typ minus grader där, iiiiis kallt.
Efter skolan drog jag in till stan med en kompis. Vi skulle köpa present till en annan kompis som fyller år i helgen. Det vi hittade vart as bra :D

Drog till stallet efter jag hade vart hemma å ätit. Hon skulle vila idag ifall det var fruset vilket det såklart var. Men körde ca 30min frihetsdressyr bara för att det är så kul. Hon vart mkt duktigare idag, dock övar jag en så länge mest basic, röstkommandon och inkallningar och sånt. De tog in hästarna medan jag höll på och det gjorde ju henne lite ur focus men annars så :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

RGB

Publicerat: 2012-01-16 | 22:39:41
44.6% av 8 personer.
Finns det ngt mer att säga än att han är KUNGEN över alla?

SVERIGES STOLTHET!!!!!!!!!!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens stallbesök

Publicerat: 2012-01-16 | 19:46:38
Det var som vanligt nu för tiden (hatar vädret) fruset överallt. Slutade ju skolan 5 så det var  mörkt när jag kom ut. Först skrittarbetade jag henne 30minuter i paddocken, medan en tjej red lektion. Sen när hon var klar så hoppade jag av, tränsade av och körde lite frihetsdressyr. I början gick hon lite dit hon ville, men sen så la jag till pekpinnen lite mjukt när hon tappade focus/inte förstod och gjorde som Tobbe Larsson sa och då vart hon as duktig. Det var kul för innan har alla i stallet sagt att hon bara gjort det för jag har haft morötter - men nu fick hon inte en enda morot hahaha :D Körde frihetsdressyr ca 20minuter.

Har ju inte tränat frihetsdressyr sen september, men nu får jag ta tag i det igen. Det är så himla kul =)



Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Busigt

Publicerat: 2012-01-15 | 20:30:13
När jag var liten och red islandshäst så gjorde vi mycket busigt. Vi var ute jämt och red på långritter, fikade m.m. En av sakerna vi gjorde (jag och hon som ägde dom) var att galoppera över en golfbana?! Det var inte min idé och vi var tvungna att komma till andra sidan. Haha sån tur var kom ingen på oss ;)


Haha älskar att islandshäst ägaren håller i Molly men försöker ducka och hennes ben syns + att Góla skakar sig ;) Mycket galet på den tiden!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt igen

Publicerat: 2012-01-15 | 16:53:35
Även idag var det fruset överallt. Tog och red ut, travade lite på ett ställe som var ganska mjukt. Hon var mjuk o fin :) Piggelin i början =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Redigeringar

Publicerat: 2012-01-15 | 11:29:50
Redigerade ljuset och kontrasterna på några bilder från igår, och oj vilken skillnad det blir. Och då ändrar jag som sagt endast bara ljuset och kontrasten och lägger ner max 5 minuter per bild.


Före


Efter


Före


Efter


Före


Efter
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

<3

Publicerat: 2012-01-15 | 11:14:08
Aldrig ska jag sluta älska dig, du är allt jag har och allt jag vill ha.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Privathäst på ridskola?

Publicerat: 2012-01-14 | 22:19:26
Såg på en blogg (tacc.blogg.se) att therese och carro hade fått frågan om dom skulle kunna sälja sin häst till en ridskola och tyckte det var en rolig fråga så tänkte köra ett inlägg på det jag med.

Personligen skulle jag kunna det om jag visste att hästen skulle passa och trivas samt att jag skulle veta att ridskolan var bra.
Nobless hade aldrig passat på en ridskola, hon hade varit alldeles för agressiv samt måste ha en/två personer som sköter henne som hon kan lita på.
Sen om jag hade haft en tävlingsponny ssom älskade att tävla (på relativ hög nivå) hade det inte varit schysst att sälja den till en ridskola.

Om jag hade haft en ponny/häst som jag hade tänkt sälja och passat på ridskola så skulle jag t.ex. kunna med gott samvete kunna sälja den till Billdal. Där har dom utprovade sadlar till hästarna, passande foderstater, täcken om det är kallt/regnigt, utbildad personal som rider igenom dom m.m.
Men hade jag sålt till en ridskola skulle jag själv veta att dom vart bra, men många ridskolor sköter ju sina hästar betydligt bättre än privatpersoner.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-01-14 | 16:16:37
Planen var att rida dressyr idag men paddocken var frusen och en tjej i stallet frågade om jag ville rida ut så det gjorde vi :) Mestadels skritt, lite trav (frusen mark). Det var en trevlig tur och Nobless skötte sig bra =) 

Mamma fotade lite innan vi red ut (jag hade dock solen i ögonen, därför kollar jag ej in i kameran):
















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit

Publicerat: 2012-01-14 | 11:58:06

Snyggt, har allt utan schabraket ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I tid med anmälningar

Publicerat: 2012-01-14 | 10:37:12
Jag är alltid så himla seg på att anmäla mig till tävlingar så oftast hinner anmälan gå ut och det blir efteranmälningar... jag skulle ju vara med på försa omg. av seriedressyren men chillade med anmälningen och klassen blev självklart full... SEEGT.
Har iaf anmält mig till andra omg. + en dressyr hos kungsbacka i februari = Är ute i god tid :D
Så årets första start blir 5 februari! Hoppas hon inte är fjantig för GFRKs plastvägg, har bara vart där en gång och då vart den otroligt läskig. Dock var det ett helt år sen så hon har blivit mkt finare sen dess, men o andra sidan har hon inte varit ute sen september då hon skadade sig... återstår att se helt enkelt.

Är förövrigt aaaas taggad:D


Efter en dressyr i Kungsbacka.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Årets hästgala

Publicerat: 2012-01-13 | 20:36:47
Kl 21.30 sänder dom från årets hästgala på tv4 Sport.
Tro det eller ej så är min pappa där. Haha konstigt jag vet, han är inte ett skvatt intressead av hästar (till och med allergisk) men han ska gå på den o ngn ATG grej imon. Han har beklagat sig länge för detta... jag är bara avundsjuk. Han har fått göra massa skoj, åka till halmstad en lång helg med mamma o ngra till o sitta i VIPen på travet o bo på as fint hotell, köra shettisar m.m. Fusiks, vill oxå vara VIP...


Random bild från Falsterbo 2009










Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Rött

Publicerat: 2012-01-13 | 19:59:54
Något jag tycker är oerhört snyggt är rött. Om jag inte hade satsat på dressyren nu iår hade det blivit en röd kavaj i min samling istället för en svart. Rött passar de allra flesta hästfärger, lätt att kombinera tex. med marinblått. Finns massor med röda saker, och det är inte jättevanligt.

HISS HISS HISS på röda saker


Muuums


Rött :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Promenad

Publicerat: 2012-01-13 | 18:47:05
Poni fick sig en promenad idag på runt 50min. Har vart i paddock/manege nu 3 dagar på raden ;oo så ut skulle hon. Och eftersom det har varit kallt så var marken hård, så tog mig en promenad. Det gick bra, förutom vid ett ställe, då passera vi först några byggarbetare som hamrar och lät, hon blir lite stirrig och helt plötsligt kom två crossar. Där rann bägaren över, hon blåste upp sig, snurra runt, hoppa på stället m.m. Sån tur var stanna crossarna och jag kunde gå förbi, med en häst som travar på stället. Sjukt glad att jag hade träns på henne där. Har alltid det när jag går på "vägar" för att få lite mer kontroll om ngt sånt här skulle hända. En sån liten sak som kan rädda så mycket!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

På väg

Publicerat: 2012-01-13 | 07:53:15
Sitter på spårvagnen med musik i öronen påväg till skolan. Min bror snackade om att det var 9ornas dag , får se om ngra vill besöka oss ;) idag får ponnyn en lång promenad :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lilla Suppe

Publicerat: 2012-01-12 | 21:23:41
Satt o kolla igenom lite bilder på Suppe, en ponny jag skulle köpt men som inte gick igenom besiktningen tyvärr. Idag är jag väldig glad för detta, han var bara 143cm i mankhöjd och jag hade vart på tok för lång för honom nu...
Men visst var han söt?


januari 2009


Min kompis var medryttare på honom 2010 så på hösten red jag faktiskt han en gång, mys ponny. Tycker förövrigt bilden är döfin!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Träning

Publicerat: 2012-01-12 | 17:50:46
Idag var det träning:) Det gick faktiskt ganska bra. Har ju inte vart där sen september så trodde hon skulle vara spänd och lite sånt men det var hon inte. Dock var det en som provred en annan häst och flög runt där, då vart hon lite spänd o stissig, men verkligen inget överdrivet.
Vi checka mest av läget, lite skänkelvikningar bara sen vart det grunder mest på fyrkanten. Men det gick som sagt bra! =)


<3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ledig

Publicerat: 2012-01-12 | 11:22:03
Som varje torsdag är jag ledig - superskönt.
Tog en sovmorgon, sen har jag bara suttit och slappläst bloggar.

Om en stund ska jag till stallet och träna är galet taggad! :D

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-01-11 | 21:24:52
Eftersom jag inte har ridit dressyr sen lördags (söndag red jag ut, måndag vila hon, igår vart det skritt arbete) så hon var väldigt pigg i början och då spänd.
Blev massa övergånger och tusentals galoppfattningar, massa lydnad helt enkelt. Och i slutet var hon mycket lugnare men tog endå skänkeln så som hon skulle =)
Blev 15 min avskrittning.

Imon är det träning, TAGGA!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Kass uppdatering

Publicerat: 2012-01-11 | 16:41:23
Igår vart motivationen låååg.
Paddocken var stenhård och lite isig. vart skrittarbete i 40 min, gick helt ok.
Hoppas paddocken är bra idag, ska checka dressyren lite inför imon... då är det träning som gäller :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I min garderob - Hv Polo

Publicerat: 2012-01-09 | 19:42:47
Hv Polo är ett märke som jag gillar, har inte jättemycket, men det jag har är jag nöjd med.


Fleece tröja


Väst


Schabrak + strumpor
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vila

Publicerat: 2012-01-09 | 18:48:12
Idag har det kommit massa snöblandat regn + att det varit fryst idag = poni fick vila!
Fick lite borstning, godis och pussar.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-01-08 | 14:05:58
Idag red jag ut. Travade endel på en grusväg utanför den där "klätter ängen". Ängen var blöt men högst upp var den lite bättre så tog en kort galopp upp en gång... och hon skötte sig prima :D
Hon var pigg hela passet men höll sig på sina 4 ben, gött =)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-01-07 | 14:51:29
Skulle ju rida ut idag igen egentligen men det har regnat as mkt och då vill jag inte riskera att hon halkar på ängen.
Red dressyr i paddocken, i början vart bakdelen i typ en annan världsdel så var as irriterande. Och min surhet satt tyvärr i hela passet trots att hon blev finare och gjorde det jag bad om ganska så bra.


Jag tror ingen har missat att Roffe är VÄRLDSETTA just nu, GALET :D


Kungen över ALLA
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Detta visste ni inte...

Publicerat: 2012-01-07 | 11:43:00

När Nobless var unghäst var hon med i en del olika talangjakter och tre-årstest. Hon var bland annat med i klass 1 i hoppning som 3 åring (har jag för mig), vilket bara dom begåvade får vara med i.
Som treåring vann hon även en talangjakt.

Synd att inte hennes kapacitet togs om hand om, istället gick hon som skogsmulle mellan 4 - 9 års ålder...

Jag har alla papper till henne, alla "test" hon varit med om, vilken dag hennes mamma betäcktes m.m. Jättekul!


Här är den jag köpte henne från, så här är hon 9-10år

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Valet och kvalet

Publicerat: 2012-01-06 | 17:42:57
Sitter och funderar på om jag ska beställa hem ett Anna Scarpati schabrak till tävling, jag har redan bestämt att ett sånt ska invisteras i på horse show... men om det är så att det färgkombinationen jag vill ha finns där får jag ju beställa då och då får jag vänta massa veckor till. Beställer jag nu kommer nog det lagom till säsongen. Har även en till färgkombination som skulle vara dösnyggt, dock känns det sådär att beställa hem två schabrak =1500 + frakt när jag brände ungefär det förra veckan på två schabrak + att det snart är horse show...

Har ju ett vitt o ett blått därifrån, och de är de bästa schabraken helt klart!

Mina AS schabrak:





Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens outfit

Publicerat: 2012-01-06 | 13:36:48


Hjälm - Charles Owen
Väst - Hv Polo
Säkerhetsväst - Race Safe
Tröja - Kingsland (mammas)
Ridbyxor - Whitaker
Strumpor - Kingsland
Stövlar - Tretorn
Schabrak - Hv Polo
Stigbyglar - Jin
Täcke - Capriole
Skydd - Hampa pro fram och Glen Gordon bak
Pannband - Whitaker
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mitt lilla kräk...

Publicerat: 2012-01-06 | 13:11:37

Idag red jag till den ängen där hon var helt galen på nyår. Började att skritta o trava lite, klättrade osv.  och hon vart duktig. Sen när jag  skulle galoppera flög hon iväg o stack, wtf liksom. Två gånger när jag försökte fatta galopp stog hon bara o bocka, stegra, lufthopp efter att hon hade sprungit. När hon blir stressad blir hon helt blockad tyvärr.
Så jag körde lite mer skrittarbete och travade lite. Sen galopperade och då var hon duktig. Galopperade 5 gånger upp över ängen och hon skötte sig fint.
Hon blir ju tyvärr sån här ibland, eller stuckit har hon inte gjort på aas länge (om man inte räknar med nyår) men idag var det minusgrader (på nyår med) då blir hon taggad och sen är man på en mega stor äng och då är hon alltid taggad. Gäller bara att vara bestämd. Ska rida dit imon med och då har hon antagligen skärpt sig. Hon är ett sto och blir hon stressad blockeras det liksom för henne. 
Hon bråkade liksom max 5 minuter av de 60 minutrana jag var ute, endå förstör det så mkt...

Igår beställde jag licenser, bra att få gjort det.



 

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Upplägg av ridningen

Publicerat: 2012-01-05 | 18:16:57

Jag tycker att variation är oerhört viktigt och Nobless går aldrig mer än 2 dagar i raden på banan om det inte är nödfall (storm, blixthalka m.m.). När hon är fullgång får hon alltid en vilodag i veckan, nu under igångsättningen varieras den mellan vila helt och promenad. Hoppning/markarbete/bommar skall ett pass i veckan bestå av. Då var det bara två pass kvar, ett av dom rider jag för min dressyrtränare och den andra trimmar jag dressyr hemma. 
Jag har ju olika mål och syften med varje pass och ibland när jag rider kör jag ju massa trimmning medan andra gånger rider jag bara ut och busar, eller klättrar osv. 
Även hopp/bomövningar är ju alltid ngn dressyrgrund med syfte/uppbyggnad osv.

Jag tror att ryttare som rider mer varierat får en häst som tycker livet är roligare om man säger så.  Många säger att deras hästar är galna när dom rider ut och att det är därför dom inte rider ut, men en häst som har gått i paddock/manege en månad i sträck vad konstigt att dom tycker att det är kul att komma ut...


Varje ridpass börjar jag med minst 10 min skritt på lång tygel (detta klockar jag). Sen kortar jag upp henne, skrittarbete, skänkelvikningar, skolor m.m. Sen travar jag fram henne under lättridning, på spåret och volter och är noga med att hon går fram för skänkeln m.m. Sen beroende på vad det är för pass gör jag ju olika. Men ex. dressyr så efter framtravningen, sitter jag ned och värmer upp henne ännu mer med volter, skolor m.m. Känner vad som behöver jobbas med under passet och när jag är hyffsat nöjd med det går jag över till galoppen. När hon är i fullgång brukar jag jobba med den förvända och ibland byten under galopparbeterna men just nu över jag mest fattningar, rakriktning (då bakdelen oftast åker in) m.m. Efter det trimmar jag en stund till nedsittande och nu brukar hon vara mycket finare än innan galoppen. Jag avslutar med lättridning en liten stund, försöker undvika att rida henne i den mer djupare formen då hon gärna själv tar till med det och har fått upp formen grymt nu. Men oftast något lägre form under avtravningen. Sen skrittar jag henne en stund samlat. Sen långa tyglar minst 10 min (klockas).
Mina pass brukar bli iprincip exakt 1h, vilket både jag och Nobless tycker är lagom (idag blev det ex. 1h & 1 minut, igår 59 minuter. haha)


Klappar duktig ponny efter att ha hoppat.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Det vart en...

Publicerat: 2012-01-05 | 16:52:00
nom nom nom... SVART HV POLO VÄST.

Beställde den från cheval ridsport, hiss hiss hiss! Snabb leverans!

Jätte snygg o passade både mig o mamma, nöjd!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-01-05 | 16:08:45
Trimma lite dressyr i mjukisbyxor idag. Började passet med lite öppnor o skänkelvikningar i skritten, fin var hon! Travade en stund o gjorde lite skänkelvikningar m.m. Satt ner och jobbade mycket med tempot. Sen vart det lite galoppfattningar, höger gick bra, vänster gick mindre bra men efter enliten stund ganska bra. Sen satt jag o trava runt henne på ått-volter, serpentiner, skänkelvikningar m.m. och hon var as fin! :) Av slutade med avtravning sen såklart avskrittning.

Senare kommer det ett inlägg med hur jag lägger upp ridveckorna samt ridpassen. Idag har även det vi beställde i söndags kommit :) så mamma ska hämta ut det sen, hoppas det passar! Bilder kommer såklart.

Inveg förövrigt det halvfulla vinröda scapat idag. Det var rätt så fint på henne så det blir bra med silver och marinblåa saker. Som mamma sa, en skönhet klär i allt! :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbackabilder

Publicerat: 2012-01-05 | 11:16:40
Är sugen på o rida barbacka idag, så här kommer lite bilder jag har ridit barbacka på Nobless.















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bästa vs sämsta tävlingsplats

Publicerat: 2012-01-04 | 21:38:52
Bästa: Jag tror faktiskt att jag tycker Gråbo Ridklubb vart bäst. Var o tävlade dressyr där i somras. De höll tiderna, trevliga funktionärer och resultaten kom upp effektivt. Man fick oxå ngn välkomsgrej, har för mig det var ngn dricka samt morot, alltid behövligt =)
Det som kunde var bättre var väl cafét, det hade inte så mycket har jag för mig.


Bild från Gråbo



Sämsta ställe är lite svårare, alla ställen har sina diffar med Nord Halland får nog de "priset" var där 2010 senast o har för mig att jag både hoppat o ridit dressyr där. Jag kommer ihåg när jag hoppade Clearround där och det var anmälan på plats = värdelöst. Fick nog rida fram 2h typ. Vart där flera gånger, och det har vart snurrigt alla gånger och lite funktionärer, det ska vara funktionärer med koll på alla framridningsställen.
Det som är bra är att dom har väldigt fin anläggning, flera paddockar och maneger. Dock en av gångerna jag var där så var det typ översvämmning i ena paddocken men då skulle man ju promt vara där -.-


Framhoppning på ngn Cr på Nord Halland 2009.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ridsport på TV

Publicerat: 2012-01-04 | 19:39:46

Om 10 minuter (19.50) börjar hästhoppning från belgien (har jag för mig) i en timma och direkt efter kommer det dressyr i en timma, oxå från belgien.
Bänka dig framför TVn och slå på Eurosport.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-01-04 | 17:16:51
Det var storm idag, typ klass 2 varning höll på att blåsa bort.

Red lite markarbete idag, skritt över cavaletti, och trav o galopp som vanligt då såklart ;) Efter en liten stund vart hon väldigt lydig o fin. Tog skänkeln bra och lyssant fint trots att det blåset som tusan. Red 1 timma, som ett vanligt pass då alltså ;)
Eftersom hon endast skrittade igår och det blåste så mycket tänkte jag taktiskt och satte på mig säkerhetsväst samt ponnyn en huva. Vet inte när jag red med väst senast i paddocken... illa.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utveckling

Publicerat: 2012-01-04 | 11:36:29


På ridbilderna syns det verkligen skillnad, vad biffig hon har blivit.
Tänk oxå på att jag har växt över 1dm sen 2009, och hon bär ut mig minst lika bra.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Swarovskiponnyn

Publicerat: 2012-01-04 | 10:11:55
Varför jag heter Swarovskiponnyn är för att jag älskar Swarovskipannband och äger själv 4st äkta.
Det jag tycker är tråkigt är att det är så sjukt många som har det.
Mina tre första hade jag små stenar på, men mitt fjärde slog jag till med stora stenar. De med stora stenar var iförsig rätt värdelöst då as många stenar har lossnat. De små stenarna tycker jag sitter mycket bättre, det är färre stenar som har lossnat på de tre pannbanden tillsammans än vad som har lossnat på det med stora stenar.

Med små stenar har jag färgerna: Guld, Rött och Blått
Med stora stenar har jag färgen: Silver

Jag har köpt alla pannbanden på mässor, ett på Stockholm HS, två på GBG HS (det ena av dom fick jag dock i födelsedagspresent) och ett nere på Falsterbo.


Haha...
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ny hjälm?

Publicerat: 2012-01-03 | 18:49:10
Har redan börjat ändra på min gbg lista haha.
Är faktiskt sugen på en ny "plasthjälm" då jag använder min Lamicell hjälm nästan varje dag då det regnar mkt i Sverige och jag inte vill slita på min JW sammetshjälm.
Min lamicell hjälm börjar bli sliten o nu är den rätt ful. Så känns som något välbehövligt. Är sugen på den här från JW, dock har den lite konstig form så får prova den "in real" å se hur den ser ut på.
Synd bara att ingen av butikerna i närheten har den, har bara hittat den hos cheval än så länge, lite långt att åka o prova ;)

W1RHS - Young Rider Shiny ridhjälm från Whitaker
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tips

Publicerat: 2012-01-03 | 16:27:59
Mitt tips är Stallboken. Jag antecknar varje dag Nobless ridpass vad hon gör, hur det går. Om hon är varm på ngt ställe, har feber osv osv. Detta har jag gjort iprincip hela tiden jag har haft henne och kan därför gå tillbaka och se vad hon har gjort varje dag i nästan 3 år. Det är väldigt intressant tycker jag och dessutom kommer man ihåg vad man gjort och har lättare att strukturera upp ridpassen och utvecklingen.


Årets stallbok!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I min garderob - Scapa

Publicerat: 2012-01-03 | 13:34:11

Jag älskar scapa schabraken och har 4 st i olika färg och form.




Mitt senaste, limegrönt med blått. Köpt på Svensk Ridsport.



Vinrött dressyr. Rätt tråkigt, det är helt oanvänt, bytte det med en tjej som aldrig hade använt det mot ett lamicell schabrak jag knappt använde.


Turkost. Köpt på My One.



Blått/guld dressyr. Köpt på Svensk Ridsport.

Jag tror jag gillar det sista mest, tycker det är ursnyggt.

Vilket gillar du mest?

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min bror har nog världens snällaste syster...

Publicerat: 2012-01-03 | 13:00:35

Eftersom vi har två cyklar som jag o min bror använder o han skulle få hit en kompis o dom skulle cykla till en fotbollsplan var jag tvungen att ställa klockan för att hinna vara i stallet innan, snällt eller hur?

Gick iallafall en promenad med henne, på 52 minuter. Det gick bra, hon vart lite slö i början men det är hon alltid när man går bortåt.
Klickade några bilder på henne.





Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

<3

Publicerat: 2012-01-02 | 20:06:20

I will do everything to keep you forever<3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I-landsproblem? Nä inte alls.

Publicerat: 2012-01-02 | 17:58:31
Det är två färger jag inte använder på Nobless eftersom hon är brun. Det är brunt och grått. Brunt går inte alls helt fel nyans till hennes rödbruna färg. Och grått, jag ser massor som har det på bruna hästar och jag tycker det är fult. Särskillt ljusgrått. Kan funka till mörkruna hästar, men ljusa och sånna som Nobless, euäk! Enda undantaget för mig är att min mamma fick en av Kingslands fleecear i julklapp men den är beige och mörkgrå (nästan svart) = snyggt! Villl då klargöra att mitt Hv Polo schabrak är silvrigt och inte grått som viss verkar tro.

Det är inte färgen grå som är problemet utan att det finns så fruktansvärt mycket snyggt i grått. I princip hela Kingslands kollektion, schockemöhles kantbant m.m. Om jag hade haft en vit/skimmel/svart häst så hade nog det mesta ur deras kollektion bott hos mig. Så den kollektionen gynnade min plånbok.

Sen finns det alltid undantag, vissa bruna hästar är snygga i brunt men överlag = nej tack!

Jag klagar alltså inte på att det finns gråa plagg utan att det inte passar Nobless.










Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-01-02 | 15:24:24
Var hurtig o slängde mig på cykeln förut och cyklade till stallet. Tänk att det är 2 januari och man kan cykla, det kunde man inte förra året minsann.

Red ett dressyrpass mestadels utan stigbyglar. I början var hon lite jobbig i hörnerna, då stallägaren höll på att såga träd, och två av gångerna när vi kom till hörnet närmast där han va (man såg han inte bara hörde han) så föll ett träd till marken o det var ju såklart as läskigt. Sen körde jag även massa galoppfattningar från hörnerna idag så då vart hon extra taggad så fort vi kom till ett hörne haha.
Men jag fick henne dit jag ville, det är dock dags o börja rida henne i dressyren med sporrar igen, skulle gjort det idag men dom är hemma på mina tävlingsstövlar tror jag... Hon var endå väldigt lätt för skänkeln när jag flyttade henne osv, bara i början när jag skulle få igång henne det vart lite trögt ;) Men övergångar fungerar till allt.

Nä nu får jag ta o gå en promenad med vår hund innan mamma kommer hem och blir arg för att jag inte har gått ut med henne...


Molly
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit

Publicerat: 2012-01-02 | 10:51:44

En outfit där jag har allt faktiskt :)

* Charles Owen hjälm
* Catago boots
* Swarovski pannband
* Jin stigbyglar
* Scapa schabrak
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nobless och min resa

Publicerat: 2012-01-02 | 10:15:17
Den 22 Mars 2009 köpte vi Nobless från en tjej i varberg. Då var hon 11 år och hade bara hoppat några små clearrounder. Men jag köpte ingen tävlingsponny för o tävla de högsta klasserna, jag köpte en bästa vän att ha roligt med. Sen hade vi ju räknat med lite små tävlingar och det är nu de sista året som jag har tyckt det varit roligt att tävla och vill satsa mer på det.



Under 2009 startade vi två lokala tävlingar, första med felfri LD o ett pet i LC. Andra med ett stopp i LD o dubbelnolla o första utanför placering i LC. Vi hoppade mycket clearrounder på 70-80 o hade många rosetter med oss hem.
Vi startade också några clearround dressyrer med helt ok resultat samt dressyr KM där vi kom tvåa i LB.












2010 tävlade jag iprincip bara hoppning. Tror det vart två eller tre lokala starter i dressyr som gick väldigt dåligt, runt 55% eller ngt sånt o då ville jag mest tävla hoppning.
Vi var med i bohuscupen jag o två kompisar, men tyvärr så ville min kompis ponny inte vara med riktigt och eftersom vi bara var tre i laget fick vi ju inte räkna bort ngt resultat.
Nobless skötte sig o var felfri på hinder i dom klasserna, tror jag la ngn volt ngn gång bara. 
Hösten vart sådär. Vi var nästan alltid felfria i LD, men i LC stannade hon o hade sig, jag vart så himla höjdrädd...









2011 började rätt bra, startade några LD o LCer o var felfri i alla LDer o något/några stopp i LCerna. Sen vart det grästävling på Alleby, där går det alltid dåligt men nu hoppade hon några hinder iaf.
Men det var i maj när jag var på valsäng och skulle hoppa LD+5 o LC, jag kom över dom två första räckena i LD+5 klassen sen var det den där oxern som jag  redan tyckte var hög på bangången, där tog det stopp. Jag hoppade om 1an och strök mig ur LCn. Insåg att jag bara är så fruktansvärt nervös på hopptävlingar att jag inte ens tycker det är kul.
Startade två dressyrer under sommaren och en nu i höst sen drog skadan igång. Red 3st LBer runt 60%. Då jag inte hade tävlat dressyr på länge var tanken att denna hösten skulle vart mer omskolning, få henne att slappna av vid domaren, staketen, blommorna m.m. Men tyvärr blev det ju bara ett par starter av denna säsongen.











Nobless har gått från att vara en ponny som har gått under lod till en ponny som bär sig själv. Från att vara svårfångad i hagen till att komma och möta en. Från att ha tagit upp till 3h att lasta till att bjuda och börja trava när hon ser en transport.

Hon har gjort enorma framsteg. Nu ser vi fram emot 2012.
Målen är att:
* Få stadiga ritter och placeringar i lokala o regionala LBer.
* Starta LA både lokalt och regionalt med bra resultat.
* Hoppa några LDer med felfria resultat.
* Att byterna ska sitta klockrent.


<3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fler ledtrådar...

Publicerat: 2012-01-01 | 19:49:26
Nu har jag beställt detta plagget. Eller bara jag är fel att säga, jag o mamma delade faktiskt på det = halva priset, på ett redan rabbaterat pris (Y).

Jag ska ha detta plagg främst på framridningar samt träningar, och mamma i stallet till vardagen, då jag har en röd sådanhär.

Hmmmmm...

Den kommer om 1-2 dagar, då avslöjar jag vad det är ;)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Seg

Publicerat: 2012-01-01 | 18:15:10
Den 1 Januari är man banne mig lika seg varenda år.

Var ute i stallet en stund vid 1 o red dressyr i lite mer än en timma, i början kände man att hon vart lite spänd från igår men sen blev hon faktiskt riktigt fin :). Gjorde inte så mycket då hon inte är helt 100 igång än, går just nu bara på 20 meters volter med henne, serpentiner, skänkelvikningar samt ryggor. Så det tränade jag på lite, fast inte ryggorna det hade jag ingen lust o göra.
Förhoppningsvis ska jag åka o träna för min grymma tränare igen nu i veckan.  Har ju inte tränat sen september sen hon blev skadad o jag har satt igång henne sen oktober, så jag har tagit en jättelång och lugn igångsättning - för säkerhetsskull. Mamma ska iaf. ringa min tränare imon :) 

Idag beställer jag förhoppningsvis ett plagg inom ridningen... hmmm vad kan detta vara haha?! Avslöjar när det är bestämt.
Borde ta tag i alla licenser som ska beställas och börja anmäla mig till lite tävlingar nu. Kanske beställer licenserna ikväll med, annars blir det i veckan. Så himla sega kostnader, som om det inte kostar tillräckligt att ha häst. Jag bidrar nog med hästlicensen tänkte jag så blir mina föräldrar glada :)


Uppvärmning i September(?)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Nyår

Publicerat: 2012-01-01 | 11:30:08
Vart ingen mer uppdatering igår mer än det tidsinställda. Kom inte hem förrän halv 4 imorse o då däckade jag direkt. 
Såg att det hade regnat ute = mjuk paddock = (Y). Gött då kan man trimma dressyr idag.

Nu blir det ner och äta frukost, sen till stallet.

Hörs sen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!