Gårdagens dressyrpass

Publicerat: 2012-06-25 | 10:54:58
Red dressyr igår hemma och hon var relativt fin. Men vi är inne i en svacka just nu i dressyren, känns som det är ngt som inte lossnar på henne så vi ska ta ut en massör till henne och hoppas att spänningarna jag känner släpper. Våra grannar hade ngn som hade gått igenom deras ponny så mamma skulle kolla med dom =)

Här kommer lite bilder från gårdagen, mamma tog dock bara knappt 5 minuter och lyckades få över hälften suddiga(?):
Påväg in i förvänd galopp
 
 
 
 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullt upp

Publicerat: 2012-06-24 | 12:47:33
Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna.

Onsdags: Hoppträning + massa teoriplugg.
Torsdags: Var jag först på körskolan och hade dubbla teoripass. Sedan åkte jag direkt till stallet och red ut på Nobless. Vid 6 åkte jag in till stan och shoppade lite och åt med en kompis. Sen gick vi upp till Götaplatsen och såg på Loreen på MTV grejen.
Fredag: Red Nobless tidigt på morgonen och åkte sedan upp till landet och firade midsommar.
Lördag: Kom hem från landet. Red ut på Nobless. Var på middag hos en kompis som fyllde år och sen vart det utgång, var hemma vid halv 3 imorse så vart inte överdrivet sent men det var trevligt.
Idag: Har jag ridit ett dressyrpass på Nobless, bilder kommer. Sedan skulle jag ner till kba och shoppa men bangade det. Om några timmar ska jag hem till min faster.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Smoothie

Publicerat: 2012-06-20 | 11:29:08
Gårdagen blrjade med trafikskolan, som jag kom försent till - döpinsamt! Imon får jag ta bussen innan så jag är där i tid, dock blir jag 30min tidig då, suck.
Åkte direkt till stallet då och tömkörde henne 30min innan tandläkaren undersökte. Hon kolla endast Nobless knappt 5 minuter o raspade liiiite, hon hade SUPERFINA tänder :D Efter det gick jag ut och promenerade Nobless 30min.
Hemma pluggade jag på körkortsteori, drack smoothie och såg på fotboll.

Idag vaknade jag och Molly kvart över 10. Så nu har jag vart ute med henne och äter min frukost, hallonsmoothie och rostmackor :D
Planen idag är att plugga körkortsteori, mysa lite med hunden och städa lite hemma. Ikväll är det hoppträning i kungsbacka, då ska jag banne mig RIDA :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-06-18 | 18:42:46
Idag tränade jag för Mikael eftersom det är midsommar på fredag. Vi jobbade endel med övergånger och tempoväxlingar och shit vad fin hon vart för mina hjälper, bara man snuddar vid henne så tog hon allt galant. Som en riktig Grand Prix häst. Gjorde även lite skäneklvikningar och ökningar i trav och galopp och hon blir bara bättre och bättre min lilla snutti <3

Imorgon kommer tandläkaren och undersöker henne, så vet inte om jag kan rida henne imon beror på vad hon gör. Jag ska till körskolan innan så tror inte jag hinner rida henne innan, iof är det totalt 8 hästar i stallet som skall undersökas så jag kanske hinner ett snabbt dressyrpass barbacka om jag är effektiv. Annars blir det en promenad med henne. Tänkte även se om jag kan fota henne imon när hon undersöks av tandläkaren fixar henne.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagen

Publicerat: 2012-06-18 | 10:02:40
Ställde klockan och var i stallet redan kvart i 9. Gjorde iordning min lilla plutt och gick ut och tömkörde henne 30min på traktorvägen. Det var ju ett tag sen sist (typ 2 månader sen) jag tömkörde men jag tyckte hon skött esig super. Hon lyssnade super på röstkommandona halt, skritt och trav. Var ganska mjuk och avslappnad (särskillt i skritten) :)


Bild när jag skrittade av henne igår.

Sen åkte jag upp till min hemmaklubb där det var gymkhanatävlingar. Sprang funktionär i ett av heaten vilket gick bra, sen spenderade jag dagen med att tjöta och ta kort!

 

Kvällen spenderades först med att kolla på Global Champions Tour där Roffe kom tvåa, Gerco vann och Edwina kom trea, spännande.
Jag avslutade med att komma in i filmen "i dina skor" så sjukt bra!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Resultat

Publicerat: 2012-06-16 | 17:41:29
Idag var jag ju på Gråbo RK och red en LB:1. Det var utebana denna gången (har bara ridit inne på gråbo innan). Hon var mjukare och finare än de senaste starterna så det kändes bra. Sen hade vi lite missar här och var, bland annat trav i slutet av ökade skritten, förtidig vänster fattning (= -2p) samt avsaktningen från ökad galopp till trav. Red på 61,? % vilket jag tyckte var lite snålt.

Här kommer lite fina bilder min mamma tog:
















Mitt hår blåste inte alls

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hemma i lyan

Publicerat: 2012-06-16 | 10:19:45
Det är så skönt med sena starter. Startar inte förän i eftermiddag så jag ska inte vara i stallet förän vid halv 12. Hoppas på en mjuk och trevlig ponny idag. Startar nästsist i klassen vilket betyder att det inte är så många på framridningen om jag har tur. Eller så är det massa b-ponnysar inför nästa klass efter ;)
Hoppas underlaget är lite mjukare än sist jag var där och att inga funktionärer springer runt! 

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Träning

Publicerat: 2012-06-15 | 19:33:08

Idag tränade jag för min kära dressyrtränare Mikael. Var ett tag sen sist, hela 3 veckor så det behövdes kan man väl säga. Nobless är alltid lite jobbigare i höger varv så vi låg nog minst 30min på mittvolten och gjorde övergånger, ställningar och flyttningar. Och sen så :D då hade jag inte mycket häst i min hand, iprincip bara tygelnsvikt, halleluja :D
Så hon blev riktigt mjuk och fin i slutet, härligt. Då blir man lite mer taggad inför morgondagens tävling :)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Så härligt

Publicerat: 2012-06-15 | 10:49:07
Nobless är alltid jättekänslig för alla insekter nu på somrarna och hon brukar få gå heltäckt redan i början av juni. En så länge har hon ingenting på sig och inga bett :D helt underbart. Anväder endast flugspray på henne varje dag samt så har vi lagt på switch on som vanligt. Ju längre dom små kräken kan hålla sig bort desto bättre.


Förra sommaren haha ;) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens skuttning

Publicerat: 2012-06-15 | 10:21:10
Skulle ju ha markarbete igår och det hade jag, dock inte med alla övningar jag ville ha med för det var tre andra i paddocken varav en skulle köra gymkhana på en bana i slutet.
Hoppade i vilket 5 och en halvan och en liten bit efter hade jag två travbommar så att hon skulle komma tillbaka. I början drog hon väldigt efter men då gjorde  jag halt om jag inte fick ner henne till trav på den distansen. Och det sista språnget så hade mamma tagit bort bommarna och då kända man skillnad, då kom hon tillbaka direkt så mitt mål för passet blev uppnått. Ha kul när jag skuttade samt att hon skulle lyssna fint. I början när jag red fram var hon dock rätt seg vilket gjorde att hon inte slappnade av så bra, men sen blev hon fin <3

Här kommer några bilder mamma tog:

 
Framhoppning


Framhoppning igen


85cm visst ser det lågt ut?


Avsaktning innan bommar haha
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Min sommar

Publicerat: 2012-06-14 | 09:28:37
Igår fick jag sommarlov, såhär ser min sommar ut:

* Jobba 3 veckor

* Falsterbo

* Tävla

* Vänner

TAGGA TAGGA TAGGA

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppträningen

Publicerat: 2012-06-14 | 09:03:44
Hoppträningen i tisdags gick katastrofalt. Jag red som en himla nybörjare och tappade typ allt mitt självförtroende. Ponnyn var iallafall en ängel! <3 Idag ska jag ha lite markarbete och hoppning hemma med mamma så jag blir lite taggad igen. Ska komma på några superövningar tänkte jag! :)
Här kommer iaf ngra bilder från den k a t a s t r o f a l a träningen.















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Läkaren - check

Publicerat: 2012-06-12 | 11:19:00
Nu är jag mätt igen, efter drygt 20,5h fick jag äntligen äta. Vadå att jag hets åt?

Var ju hos läkaren förut och kan säga att det var bland det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. AJJ vad ont det gjorde, höll på att bryta ihop flera gånger - blä! Dock var det en snäll läkare som hade hand om mig så då vart man lite lugnare iaf! Och så var min mamma med så hon sa till mig att andas hela tiden då jag glömde det för jag hade sååå ont haha. Men men, provsvaren kommer nog i veckan till min läkare så hoppas han hittar ngt fel på mig och att det går lätt att åtgärda!

Ikväll blir det troligtvis hoppträning för min hopptränare. Var drygt en månad sen så min plutt lär vara sjukt taggad!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fotboll och hunger

Publicerat: 2012-06-11 | 21:58:11
Sitter som 99 av sveriges befolkning och ser på fotboll. Nu får Zlatan göra möda för sin sjukt orimliga lön!
Just nu är jag vrålhungrig. Åt senast kl 2 och får inte äta  förrän lunch imon. Ska till läkaren imon och får inte äta innan det. Brukar aldrig vara rädd inför läkarbesök men det är jag fakitkst inför imon. Skitr'dd om jag ska vara ärlig. Det låter inte så kul det jag fick hem som instruktioner. Aja hoppas bara dom hittar vad felet är på mig!

EDIT: Nu är Zlatan värd lite cash! 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bloggtävling hos Johanna Grant

Publicerat: 2012-06-11 | 18:15:12

Vinn ett ursnyggt pannband från Fagerdesign hos Johanna Grant. Gå in på http://johannagrant.se/2012/06/11/bloggtavling-pannband-fran-fagerdesign/#comments och läs mer :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Falsterbo it is

Publicerat: 2012-06-11 | 16:23:16
Nu är det helt säkert att det blir falsterbo i sommar. Ska med min kompis och hennes familj :)


Blir tredje gången för mig på Falsterbo :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

kaaaos

Publicerat: 2012-06-10 | 15:41:20
Idag var jag ju på årekärr och red dressyr i ösregnet. Det var flygande start vilket jag inte gjort innan men det gick bra.Det gick relativt bra till mellanantraven då det blev galopp. Under mellanskritten sprang(!) en funktionär och de kommande momenten vart hon spänd och i mellangaloppen bytte hon galopp haha -.- Så ritten hade sjukt mkt missar som drog ner på procenten. men bortsätt från missarna fick jag bara 6or och 7or och de klassiska kommentarerna som jag alltid får att jag rider mjukt, har en bra sits och en trevlig ponny.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Överdomare

Publicerat: 2012-06-09 | 13:54:33
När jag är på tävling brukar jag aldrig se överdomaren nere på framridningen osv. Men när jag var på Frillesås i onsdags så gick överdomaren runt på framridningen. Hon kom fram och ville mäta mitt spö, enligt henne var det "helt perfekt".  Jag tycker iallafall det var bra. Överdomaren skall vara på plats. Regler skall hållas. Rätt ska vara rätt!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-06-09 | 13:03:55
Idag red jag ut på min lilla sessi. Ibörjan var hon väldigt fjantig och hoppade till för typ allting. Men när vi kom bort till själva lösdriften och kunde galoppera av henne lite blev hon duktig. Hon tyckte det var lika kul som jag haha och var taggad o pigg :)


Här red jag idag
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagen

Publicerat: 2012-06-08 | 21:50:36
Började dagen med att åka till vårdcentralen och ta andra sprutan av gardacil. Åkte till skolan och hade kemi och fysik fram till halv 3. Vi hade semenarie på eftermiddagen, rätt mysigt faktiskt haha.

Åkte direkt till stallet. Gjorde iordning allt och tog in poni. Precis när jag hade tagit in Nobless började det ÖSREGNA. Red dressyr och det regnade konstant, kul. Hon var lite spänd men blev bättre och bättre. Jobbade lite med förvänd galopp på mittvolten vilket gick bra.

Nu på kvällen har jag och min lilla hund haft mys framför extrema pudlar och simpsons haha. Massa godis, en laptop och en mysig filt. Heeelt ok. För en liten stund sen kom min bror hem från sin match, mina föräldrar är på opera ikväll.

Har suttit och läst massa bloggar, kollat utbildningar efter gymnasiet, letat balklänningar (är i god tid) m.m. Har bestämt mig vad jag vill jobba med efter gymnasiet, ska kolla med skolans SYV vad som krävs till dom utibldningarna m.m.

Imorgon skall poni ridas ut. Ska nog dra upp till hemmaklubben som har storhäst meeting. Dock har det ju ösregnat så gräsbanan är nog inte så fin. Får se hur vädret är imon. Ska nog oxå in till stan och fika med wen kompis.

Kram!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Regn

Publicerat: 2012-06-07 | 18:24:09
Idag började jag dagen med att försova mig. Sedan övningskörde jag till skolan. Vi var i slottskogen i ösregn och hade lekar med de små ettorna haha ;) Mitt lag var rätt så bra och vi vann mer än vi förlorade :)

Åkte direkt till stallet och gjorde iordning alla saker. Gick ut o hämta min bruna gråa ponny som såg helt förfärlig ut. Blötlera över hela henne, blev duschen för hennes del!
Eftersom hon då var dyblöt kunde jag ju inte rida med sadel. Red en barbacka tur på en timma med fleecetäcke (ville ju inte bli blöt själv haha). Hon var pigg och fin, galoppfattningarna var awesoooome :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tävlat

Publicerat: 2012-06-06 | 18:36:43
Var på Frillesås Rid och Körklubb idag och red en lokal LB:1.

På framridningen (som var i manege) var hon döfin. Helt sjukt, var så härligt att rida henne då va. Men sen när vi gick ut och skulle rida var det mycket att kolla på så hon kändes väldigt stel och tittig. Så det kändes som jag red jättehårt tyvärr (fick dock ingen kommentar på det). Genomförde iallafall programet på 62,414% vilket ledde till första utanför placering (surt). Hade hon vart lika fin som på framridningen hade det säkert blivit placering. Gick sen in i manegen och  travade ett varv och då var hon döfin igen, knas ponny!

Här kommer lite fina bilder min kära mor tog:















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Härligt

Publicerat: 2012-06-05 | 09:28:13
Alla inlämmningar är klara, betygen sätts idag och jag är ledig. Göttkött! Idag ska bara poni ridas samt att jag ska på en student.
Idag står dressyr på schemat. Skulle gjort det igår men vips så var det gymkhana träning hemma så joinade. Det blev ett pass på totalt 2h (med fram och avskrittning + framridning och avjoggning). Har ju inte tränat gymkhana på min tös på två år men hon var verkligen kingen :D Hon var sååå duktig. Tog ju mest alla grenar i trav/skritt bara för att få henne att lyssna när jag tog sandflaskor, hippoburkar och flaggor osv. Fick även upp skräpet, det har jag aldrig lyckats med så är allt lite stolt :D


Sist jag körde gymkhana 2010, taggad poni :D 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Typiskt

Publicerat: 2012-06-03 | 15:13:43
Sitter och kollar på online resultat från gymkhanan i Norge som min stallägare är med o rider! Just nu rider dom A-final men dom låg delad etta med Danmark ett tag men nu har de missat några grenar och ligger 2a. Hoppas såklart att dom tar hem det men 2a är inte dåligt heller =D


Random gymkhana bild på Kristin o Andy 2009. Tror Andy är med i
Norge, dock med annan ryttare.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mysig uteritt

Publicerat: 2012-06-03 | 13:49:53
Idag red jag ut en sväng på min lilla sessi. Började med att jogga fram henne på en grusväg. Sen gick jag upp i skogen och skuttade lite små stockar. Har inte vart där i år för dom behövdes byggas upp mer men nu gjorde mami det. Nobless tyckte det var SÅÅ kul =) Hon spetsade öronen och gjorde lufthopp för att hon så gärna ville skutta över stockarna, söte. Sen gick jag ur den sk. f¨r hagen till ett par stigar o galopperade lite med mer ofcus på fattningarna än innan och avsaktningarna. Hon var mjuk och fin och i stadig form som vanligt! :)

Härligt pass helt enkelt!=)


Fårhagen barbacka 2010

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bor på rätt ställde

Publicerat: 2012-06-02 | 13:08:39
Överallt läser man att det regnar, men när jag tittar ut är det klarblå himmel och solen skiner, gött!

Var i stallet först vid 8 o hade utsläppet, hade 7 fodringen oxå men mami var snäll o tog det själv så fick jag sova lite längre. Vi hade ju insläppet igår och sista fodringen vid 22 så det blev många stallnesök igår och imorse. Annars sköter stallägarna alla in/utsläpp samt fodringar men nu är dom i Norge o tävlar så då delas uppgifterna mellan oss uppstallade :)

Red dressyr både igår och idag. Igår var hon väldigt spänd och kollade på lite allt möjligt. Hon blev bättre efter ett tag iaf. Idag var hon mycket finare och mer avslappnad och focuserad. Övade på lite skänkelvikningar, förvänd galopp samt travökningar. Och hon skötte sig fin fint min lilla sessi <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mys med lite pudel

Publicerat: 2012-06-01 | 09:14:51
Sitter och degar framför datan med Molly i knät. Myyys!

Igår blev det inte så mycket uppdatering. När mamma kom hem städade jag först mitt rum sen vek jag ALLA hästkläder i tvättstugan, tog ett tag. Men fint blev det!
Övningskörde på kvällen innan det var dags för sesongavslutet (buhu)  av Revenge. I pausen på Revenge beställde jag hem lite baskläder samt ett par skor :)


Förra sommaren
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!