Valborg

Publicerat: 2012-04-30 | 09:14:14
Hej på er!
Så himla härligt med två lediga dagar! Idag är det valborg, tror det blir cortegen och grillning med lite kompisar, trevligt!
Hade oxå tänkt att åka in till stan o shoppa lite, får se om jag hinner, blir nog imon istället tror jag.

Poni ska motioneras, har dock ingen aning vad jag ska göra. Kanske hoppning, kanske dressyr, kanske uteritt med sadel eller utan.
Såg föresten att jag fick högst procent igår av alla klasser, kul!!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Resultat

Publicerat: 2012-04-29 | 14:10:54
Var ju på Storås RK idag och red en dressyr clearround. Red endast LB:1.

Hon var mjuk och fin både på framridningen och på banan (dock red jag lite på framridningen då paddocken var så sjuuuukt ojämn). Ridhuset var väldigt litet o mörkt o så var det glasat inne på banan vilket var väldigt läsktigt sa Nobless först. Hon var som sagt fin, största missen vart i vänstergaloppen när hon blev superspänd då det hade kommit in några till människor på den s.k. läktaren.
Slutade iaf på 69,62% vilket även var det bästa resultatet för dagen när jag åkte.






Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Morgondagens outfit

Publicerat: 2012-04-28 | 19:30:08

Dock med silver pannband o boots.  Eftersom det bara är en klubbdressyr blir det en chill outfit :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-04-27 | 20:26:03
Red dressyr idag på min lilla prinsessa.

Och sånnahär pass blir man bara så glad av, hon är så fin och så arbetsvillig. Åh min sessi <3 Man märker verkligen vad fin hon är och att man bara sitter och njuter när man rider henne med ett leende på läpparna  :)


För 3 veckor sen typ :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vill vara kooort

Publicerat: 2012-04-27 | 20:15:11

Jag vill verkligen inte vara så lång som jag är. Jag är ca 182cm lång och det är minst 10cm för långt. Jag vill kunna rida ponnyns så länge jag känner för det utan att oroa mig för min längd.

Och jag vill ha Jeffrey Campbell skor som alla andra har, dock är mina kompisar fortfarande kortare än mig med sina sånna... :( Men jag kan ju änna inte bli 2m, där går gränsen. Lär ju slå i allt :/ Fast jag lär få feeting med snygga ben, dom som redan är långa hahah :)

Jeffrey Campbell - Lita Shoe

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppträningen i tisdags

Publicerat: 2012-04-26 | 19:49:05
Hoppade ju för min tränare i tisdags :). Och oj vad Nobless var duktig, hon var pigg men kontrollerbar (bara stark på en speciell linje) men hoppade allt jag styrde på väldigt bra :)

Vi hoppade lite olika hinder och även lite lydnad me små sockerbitar på volter. En oxer på en långsida, två titträcken (ett med tunnor och ett med mur och rutor). Den långsidan hon vart stark på var en sockerbit, ett galoppsprång till ett kryss på höga tunnor och 4 galoppsprång ner till ett räcke). Räcket låg på 110cm och de övriga på 1m, lite mer kanske?

Här kommer några bilder, dock var mamma i ena enden av paddocken och därifrån hoppade vi bara, vi hoppade bara mot henne på ett hinder. Bilderna är från i början och ja, min sits är rätt värdelös här o var ;)
Men min poni e bäst <3















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tömkörning

Publicerat: 2012-04-26 | 19:09:58

Idag stod tömkörning i poolen (paddocken) på schemat. Ibörjan var hon väldigt spänd men det släppte succesivt under passet. Dock ville hon gena i hörnerna, tur att man har en longerpisk till hands då och kan korrigera!
Så i slutet var hon finis <3

Hade faktiskt bara en lektion idag och slutade 09.40. Var på stan med en kompis och shoppade lite samt åt. Sedan åkte jag till stallet och när jag kom hem (vid 4) så pluggade jag och det har jag gjort fram till nu typ (+ till mig)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

träningsvärk

Publicerat: 2012-04-25 | 21:14:16
Har sjuuuk träningsvärk från igår och inte blev de bättre av att jag hoppade130-135 på höjdhopp idag samt en promenad med Nobless på 1h.Nu har jag övningskört. bilder och utvärdering från gårdagens träning kommer imon, poni var awesome <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Anmäld

Publicerat: 2012-04-24 | 16:17:04
Igår anmälde jag mig till två "pay and rider". En nu denna helgen och en tisdag kväll om två veckor. Nästa vecka ska jag även hoppa clearround, har dock ej bestämt var än. Det är en på tisdagen och en på lördagen, båda på klubbar i närheten. Kanske hoppar båda får se.


Hit ska jag på söndag. Bilden är från ett ridläger jag var på där 2006 ;) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagen

Publicerat: 2012-04-24 | 16:03:49
I skolan var det rätt chill. Ganska slappa lektioner och jag och en kompis ska hjälpa till med 3ornas bal (vi vann lottningen) och hamnar då automatiskt i studentkommitén nästa år, heej perfekt student! :D
Vi hade även HLR (hjärt- och lungräddning) idag. Det var faktiskt sjukt jobbigt men nu vet jag hur man gör och är alltså nu HLR utbildad  ;)

Väntar på att mamma ska komma hem då är det mat sen ska vi åka o träna i Kungsbacka. Ska bli jättekul. Vet inte om det är manege elr paddock än, regnar det ska vi vara på KBA anläggning och om det är uppehåll är vi hos min tränare som bor ett par minuter bort. Just nu är det uppehåll men det kom lite regnstänk förut ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt med mammma

Publicerat: 2012-04-23 | 21:25:49
Mamma var så sugen på att rida idag igen haha. Så hon började rida igenom skogen bort till lösdriften så gick jag med Molly brevid. Mamma travade henne lite på lösdriften och hon såg avslappnad ut. Sedan hoppade jag upp o travade henne lite och galopperade av henne. Hon skötte sig bra idag min lilla prinsessa <3 Jättepigg och glad =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullt upp

Publicerat: 2012-04-22 | 21:33:34
Var i stallet vid 9 kom tbx från tävlingen vid halv 5. Då red mamma Nobless så jag hjälpte henne en stund sedan hoppade jag upp o red 5 minuter kanske, hon avbr pigg och kändes trevlig.

Hem och äta, sedan satte jag o mamma oss framför världscuphoppningen som pappa spelat in (fel ryttare vann tyckte jag allt). Den höll ju på i 2h och när den var klar så satte jag mig vid datan o kollade på ponnyakuten. Nu är jag här.

Och nu ska jag sova typ. God Natt!


Min kompis idag = dessa var jag första skötare åt ;) hennes mamma
har brutit foten så jag fick vara den som sprang fram o tbx, höll häst,
peppa ryttare, kolla startlistor, höja o sänka hinder på framhoppningen m.m.
Inte mig emot, jag tycker det är kul!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Haha kaaaoos

Publicerat: 2012-04-21 | 16:04:38
Kom till tävlingen idag, trodde jag skulle starta 13.03 så var där 12 exakt. Visar sig att det är imon... storhästarna är idag och det börjar kl 14. Men efter lite överläggande får jag starta utom tävlan kl 13.50. Och dessutom så får inte Nobless (ponny) blanda sig med storhästarna vilket betydde att jag fick en hel paddock att rida fram i själv, lyyyyx!
Var då tvungen att rida LB:2 istället för LB:1 som jag skulle ridit imon så det fick bli snabb inlärning av programet.

Programet gick iallafall bra, några stora missar men annars kändes det bra. Mamma sa oxå att hon tyckte det var min mjukaste och mest harmoniska ritt på länge, gött!
Blev dock lite besviken på procenten, endast 58,3% dock var det ju lokal storhäst så tror domaren vart lite hårdare än på ponny. Ska kolla och jämföra resultatet med de andra storhästarna sen, vore kul om min lilla ponnyplutt  fick bättre än några storhästar iaf!

Vill tacka Långeberga RK som var så snälla och löste att jag fick starta idag istället för imon och att de engagerade sig så i oss!! =)


Bild från framridnigen, mer kommer någon annan dag.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Helgens roliga planer

Publicerat: 2012-04-20 | 19:34:00
Imon ska jag ju tävla :) As kul ska det bli.
Sedan på eftermiddagen ska jag hem till mina kusiner och fira min farfar som fyller år. Så släktmys, ska bli jättetrevligt. Och jag tror vi skulle äta grillat, om det inte snöar/regnar vill säga, mums!

På söndag ska jag till min hemma klubb och vara hästskötare/groomie/fotograf till min härliga kompis som ska tävla bohuscupen hoppning :) Det blir även massa annat trevligt folk där, kul! Hoppas bara vädret sköter sig för hoppningen skulle vara ute i paddocken (trots två maneger?) men prognosen säger regn. Love sverige? 

 
Jag o Nobless och Linda o Jackie (dom jag ska med o hjälpa o hejja på)
Bohuscupen 2010 på Alleby
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-04-20 | 19:14:41
Idag red jag dressyr i paddocken, skulle egentligen tränat för min tränare men så blev inte fallet.

Det regnade hela tiden så ibörjan var hon lite spänd och rätt ryckig med huvudet som hon lätt blir när det blåser och regnar. Men hon blev bättre ju längre in i passet jag kom.
Red igenom LB:1 som jag ska tävla imon 2 gånger, och även galoppdelen en extra gång. Så känner mig ganska taggad inför morgondagen, dessutom är det rätt sen start :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Paket

Publicerat: 2012-04-20 | 18:54:03

Idag hämtade jag ut min helblåa Eskadron huva från www.charlies.nu 
Awesome eftersom all min utrustning är blå och nu har jag äntligen en
matchande huva =)
229 pix + frakt gick den på.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dåliga produktbilder

Publicerat: 2012-04-19 | 20:01:55
Något jag stör mig på är när produktbilderna visar fel färg. Några som är rätt bra på detta är Hv Polo. Deras Navy färg ser SVART ut bilderna. Dels mitt lila/navy schabrak jag köpte på gbg hs men ÄVEN det gula/navy jag köpte igår. Irriterande när man inte kan se dem korrekta färgerna. Inte så kul för de som beställer ett gult/svart schabrak och får hem ett gult/navy heller.
Dock är ju Hv Polos schabrak så sjukt snygga, äger 3st i olika modeller och färger ;)

Dessa är Navy men det ser de inte ut på bilderna...

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tömkörning m.m.

Publicerat: 2012-04-19 | 18:28:53
Idag var det praktik. Vi gjorde som vanligt alla stallsysslor, krattade även massa hö och rengjorde spolmattan. Efter lunch körde vi traktor, as kul :)
När traktor körandet var klart gick jag ut och gjorde iordning Nobless och tömkörde henne. Jobbade endast i skritt och trav i totalt 50 min (med av och framskrittning) men hon var superduktig. Mycket bättre en sist, mycket lydigare och mer avslappnad. Jag hade satt upp lite konor som jag gjorde lite lydnadsövningar med.

Vi (Jag och Linda, www.truestoryoflinda.blogg.se & www.lindagustafssoon.blogg.se ) hade en liten lucka på ca 10 min innan det var dags för förmiddagens fodring så vi passade på att fota lite mysbilder.

 


haha




Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bra ridövning

Publicerat: 2012-04-18 | 22:17:59
Igår red jag denna övningen med Nobless. Det var tre övningar i denna övning och syftet är lydnad. De tre "övningarna" är korrekta vägar, riktiga fattningar samt avsaktningar.

Man börjar med att sitta ner i traven (röd markering)  och vända snäft upp på en bom och sitta ner i traven till man kommer fram till konorna (gula pluppar) och därifrån galoppera (grönt) 10 meter (bilden är oproportionerlig) och hoppa det lilla hindret (med vattenmatta under valde jag) sen innan nästa konor (10 meter då med såklart) sakta av till trav, ta ut vägen runt konan så man inte genar och göra detta åt andra hållet.

Till min stora förvårning skötte Nobless detta jättebra. I början var det väl lite svårt att sakta in men sen så kortade hon automatiskt av sin avsprångspunkt så hon skulle vara lätt att reglera. Vi säker 30-40 fattningar under passet totalt, och 1 blev fel. Jättebra för att vara Nobless. 
Eftersom syftet endast var lydnad var hindret endast 60cm så att man inte skulle focusera för mycket på det. 




Det lilla hindret, iphone bild :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utvärdering Gråbo Rk

Publicerat: 2012-04-18 | 21:12:36
Nu har jag vart på Gråbo Rk två gånger, och känner då att jag kan utvärdera stället.

Framridning: I en ganska stor, mjuk paddock. Bra.

Banan: Ridhus med grymt hårt underlag, sist iaf. En liten läktare längs ena kortsidan.

Parkering: Liten, men grusat. Sjukt trevliga parkeringsvakter.

Funktionärer: De vuxna funktionärerna var bra och trevliga. Men dom som sprang med protokollen var ca 7år och hade reflexvästar och sprang runt lite här o var och verkade inte ha någon större koll på att man ska ta det lite lugnare. Nobless hoppa till rätt många gånger p.g.a. dem.

Cafét: Vet ej, köpte inget. Men vet att man fick kaffe kupong gratis, så tror mamma utnyttjade det.

Sekritariatet: Trevliga och effektiva.

Övrigt: Allt flöt på bra och de var i tid. Man fick morot till hästen och kaffekupong när man kom. Det som drog ner det var underlaget i ridhuset samt de små funktionärerna som kunde tagit det betydligt lugnare.  

3 av 5 får Gråbo Rk


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens shopping från Svensk Ridsport

Publicerat: 2012-04-18 | 20:36:18


* Gult Hv Polo schabrak
* Vita Roeckl handskar
* 3-pack show socks från Kingsland
* 1-pack Kingsland strumpor
* Läder tvål servetter (köpt på Börjes)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Back in business

Publicerat: 2012-04-18 | 18:16:14
Har vart rätt omitiverad till bloggen dom senaste dagarna. Har ju praktik så har vart rätt trött samt att jag har övningskört lite.

Nu är jag iaf tillbaka igen, och ni har mycket smaskigt att vänta er.

Dels var jag på Svensk Ridsport idag, blev endel shopping, hoppsan sa. Bilder kommer om en stund.
Igår red jag en jättenyttig övning med bomma roch ett hinder, kommer i ett längre inlägg sen.
Jag var ju på Gråbo RK i helgen, utvärdering om Gråbo RK kommer.
+ att min supersnälla komis ska fixa en ny design :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gråbo RK

Publicerat: 2012-04-14 | 13:58:02
Idag var jag på Gråbo RK och red en LB:1

Redan på framridningen var ponin jättespänd, hoppa till för folk och högtalare stup i kvarten och vart alllmänt i ofocus.
När jag kom in på banan så stod det en funktionär (med reflexväst) så Nobless vågade knappt gå förbi domaren, crap! Sen blev hon bättre under programets gång men fortfarande rätt spänd + att hon rörde på huvudet väldigt mkt.

Eftersom domaren hade varit sjukt låg för b och c ponnyerna (dom vann på 61%) så trodde jag inte jag skulle få över 55. Fick iaf 58.9...% vilket jag låg placerat på ett bra tag och när jag blev nedputtad låg den som var över mig med 1p, as retfullt  då Nobless ryggade i halten och hade hon inte gjort det hade jag fått 1-2p mer. Men det var några som skulle rida LA i slutet, så tror jag kom precis i mitten (åkte innan det vart riktigt klart, 2 ekipage kvar).

Långt ifrån min bästa ritt, men har ridit betydligt sämre oxå. Så helt ok endå.

Framridningsbilder:









Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tömkörning och jobb

Publicerat: 2012-04-13 | 19:51:13
Var i stallet lite efter 8 imorse, oj oj oj.

Tömkörde min lilla prinsessa ute idag, dock endast i skritt då vi var på en lite ojämn mark.
Först skötte hon sig bra, så jag började skritta av hemåt. Sen så ångrade jag mig o ville tömköra lite till haha då vart hon först as lack på mig o ville inte alls. Men efter lite övertalning gick hon framåt igen åt andra hållet och då var hon duktig igen. I slutet övade jag mkt halter och igångsättningar, i början var det bara arbete i stadig form på tömmen medan jag bytte sida då och då. Var ute totalt i 40min.

Har vart o jobbat på landet hela dan sen, cashfloooow :)
Skulle sen till stallet och knoppa inför imon, men kom hem för 20 min o då hoppade jag in i duschen  efter en utedag. Insåg att jag inte behöver åka så jättetidigt endå samt att jag inte ens har ätit middag än-


Första avskrittningen på långa tömmar, iphone bild.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dressyrträning

Publicerat: 2012-04-12 | 18:24:20
Idag hade jag som sagt lektion för min tränare.

Jag tyckte att överlag var hon väldigt fin! I början var hon väl lite för spänd men sen släppte det och hon vart fin. Red igenom LB:1 två gånger och han sa att om jag rider såhär har jag 65-70% minst, skönt o höra iaf. Undrar bara om jag kan leverera det på lördag.. Joo då!








Haha hon står på 1 ben =)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mot stallet

Publicerat: 2012-04-12 | 13:36:26
Nu ska jag byta om och åka till stallet för att träna dressyr för min grymma tränare Mikael :)
Ska be mamma fota, så förhoppningsvis kommer det lite nya bilder sen =)


Dressyrträning för några veckor sen :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tjejen med koll!

Publicerat: 2012-04-12 | 11:49:27
Insåg precis att det är på lördag jag ska tävla och inte på söndag! Jag e såå smart va. Taggadär jag iaf.
Ska till Gråbo och rida en lokal LB:1. Första lokala för säsongen, ponny dressyr drar igång sent..

 
Dressyr på gråbo förra året.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vinn ett fint Lamicell schabrak

Publicerat: 2012-04-11 | 18:16:44

Jag är med och tävlar om ett snyggt Lamicell schabrak hos: www.julialundgren.blogg.se
Gå in här: http://julialundgren.blogg.se/2012/april/bloggtavling-vinn-ett-lamicell-schabrak.html#comment
och var med du också! :D


Julia och hennes ponny Niels (bilden har jag tagit på Troya 2010)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Visste ni att...

Publicerat: 2012-04-11 | 15:18:25
Jag är totalt världssämst på att putsa min utrustning. Tycker det är det absolut tråkigaste som finns.

Jag brukar alltid putsa innan tävling (då oftast bara tränset och lädergrimman och ibland sadeln). Annars putsar jag när sakerna håller på att smula sönder eller är torrt som fnökse. Eller skitsmutsiga...
Förra eller förrförra nyår hade jag som nyårslöfte att putsa av min utrustning varje dag. Det höll i några veckor faktiskt.

Dålig ovana..


Här har jag haft storputsning, oj oj oj.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens outfit

Publicerat: 2012-04-11 | 08:28:11


Jag
Hjälm: Charles Owen
Väst: Race Safe
Stövlar: Mountain Horse
Tröja: Kingsland
Ridbyxor: Jeansaktiga från Myone
Handskar: Roeckl
Strumpor: Kingsland
Spö: Random

Nobless
Sadel: Lippo
Träns: Från Lyckås, med Swarovski pannband
Benskydd: Glen Gordon
Boots: Catago
Schabrak: John Whitaker
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gårdagens hoppträning

Publicerat: 2012-04-11 | 08:02:56
Igår var vi nere i Kungsbacka och hoppträna. Poni var väldigt pigg, vilket jag misstänkte att hon skulle vara. I början jobbade vi mycket med vägar och lydnad och ta ordentliga vägar så det blev förvänd galopp ett tag.

Hon hoppade bra under hela passet, dock rev hon ganska mycket, men tror hon vart väldigt trött.
Det blev dock ett missförstånd när vi skulle hoppa kombinationen. Jag backade in henne i kombinationen vilket ledde till ingen fart alls där och tror ni inte då änglaponin hoppar en oxer på lite över 1m stillastående. Såklart river hon det, men endå. Så vi båda blev lite osäker (mest jag) och en gång efter det när vi kom helt galet sprang hon då undan - helt rätt. Men när jag red ordentligare till hindret kom hon mkt bättre och hoppade det som ingenting =)

Juste ja, jag lyckades stuka min fot oxå. Igår trodde jag bara det var en enkel vrikning men idag kan jag knappt stödja på foten, jag vet inte hur jag lyckas? För jag ramla ju inte av eller något ;o

Här kommer lite bilder mamma klickade:


Uppvärmning


Uppvärmning









Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jag som häst

Publicerat: 2012-04-10 | 15:37:44
Det är väldigt intressant att tänka hur man själv hade varit som häst.

Utseénde:
Jag som ponny hade varit långbent och spinkig. Väldigt kräsen då det gäller mat och min ägare hade troligtvis överöst mig med betfor och morötter.
Jag skulle avskyrt att smutsa ner mig och skulle därför sällan rulla mig.
Jag skulle vara en häst som stod och frös i hagen oavsett oom jag hade haft 400g helhals på mig när det vart 15 grader ute.

Ridmässigt:
Jag skulle alltid vilja göra mitt bästa samtidigt som jag skulle varit en väldigt krävande häst. Jag tror det hade varit rätt jobbigt att arbeta mig då jag är rätt lat av mig, på arbetssättet.
Sedan hade jag varit pigg och hoppat sjukt bra när jag väl hoppat. Jag tycker det är kul att busa och jävlas lite så jag skulle som häst stanna när jag kände för det och hoppa när jag kände för det.
Jag skulle varit en väldigt klantig häst, som ofta gick omkull och skadade mig själv, dock skulle inte detta vara några långvarande skador.
Ute hade jag varit rätt pigg och lite fjompig. Dock hade jag avskyrt att bli riden i regn och dåligt väder.

Jag hade varit ett typsikt fuxsto som krävde en lugn och rutinerad ryttare med tålamod. Med den rätta ryttaren skulle jag säkert kunna gå upp till regional LA i hoppning, men på de högsta höjderna stannar jag ut mig...


Kapaciteten har jag, dock saknas viljan...
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Man bor ju i sverige...

Publicerat: 2012-04-10 | 14:24:04
Så som vanligt ÖSER regnet ner. Kul? Nepp.

Var på MyOne en sväng, köpte ett par tömmar och ett par vita boots. Är inte så mycket att visa, kanske gör det sen.

Ikväll är det hoppträning med min prinsessa! :) Skönt att få rida inomhus, undrar om min poni kommer vara lika stark som sist, hoppas inte på det!


Hoppning maj 2009
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Reeegn

Publicerat: 2012-04-09 | 19:29:49
Regnet vräkte ner när jag var i stallet så blev verkligen inga bilder.

Min lilla poniplutt skötte sig bra fastän vädret var apa. Red dressyr i paddocken, och när jag tog ut henne så skakade henne, naw mitt hjärta <3. La mycket fokus på traven idag eftersomjag har lagt mycket focus på galoppen de senaste dressyrpassen. Även att hålla bakdelen i rätt position då den gärna flyter ut när det är regnigt och blåsigt. Men med stöd på ytterskänkeln löste sig detta super.

Sedan vart det ombyte till något torrare kläder och sedan tömköra Castor. Har ni sett på gymkhanan i scandinavium har ni sett Castor, skäcken. Jag tyckte han var väldigt duktig och tog röstkommandona väldigt bra och var mjuk och fin efter en liten stund. Det var ju en tjej där och hjälpte till och hennes sätt var ganska tvärtemot hur jag brukar tömköra så det var lite svårt men väldigt lärorikt.
Tack Kim för att jag och Linda fick tömköra din prins!

 
Castor och hans duktiga ägare Kim i ett upphopp!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Shopping gör en glad

Publicerat: 2012-04-09 | 11:28:39
Egentligen skulle vi iväg med Nobless idag men det sket sig igen :(. Vädret är dessutom piss, regnar och snöar, hallå det är april?!

Tänkte åka ner till MyOne en stund, mamma ville inte köra, ska kolla en gång till, annars tar det ju bara 10min med bussen, men endå ;)

Ska rida dressyr i eftermiddag och sedan kommer en tjej som ska hålla tömkörningslektion för mig o ngra till, ska då tömköra en häst i stallet.
Om vädret har slutat att dumma säg ska jag be mamma ta lite kort på eftermiddagens aktiviteter.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ridsport 22.15

Publicerat: 2012-04-08 | 21:43:50

Vart ingen mer uppdatering, internet var ap segt. Hade endå en mysig helg, idag kom mina yngsta kusiner upp :)
Påvägen hem fixade vi iordning i stallet, poni blev glad när jag kom <3

Om en halvtimma är det ridsport på tv, så ska byta om till myskläder och hälla upp en skål chips snart!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mot landet

Publicerat: 2012-04-07 | 15:46:07
Sitter i bilen påväg mot landet. Var i stallet förut och red en mysig uteritt på min lilla poni :) när jag kom hem vart det påsklunch med mormor och morfar, trevligt! Blir nog mer uppdatering i kväll, har nog inte överdrivet ned saker att göra ;) glad påsk föresten!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Motivation 0

Publicerat: 2012-04-06 | 19:43:46
Har haft noll motivation till bloggen. Dagarna rullar på med stall och övningskör.
Det blev ingen "träning" som planerat idag då tränaren var sjuk så ska nog göra det på måndag istället. Tog och tömkörde henne idag istället, var flera år sen sist, hon vart lite spänd men annars skötte hon sig rätt bra =)


Hoppning 2009
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ale djurklinik

Publicerat: 2012-04-03 | 18:44:23
Idag var jag på ale kliniken. Dock var det som tur var inte med min poni utan en poni i stallet. Det är alltid lärorikt att vara med hos veterinären o lilla hesten var så duktig så.

Dagens ridpass blev ett pass i paddocken med tre bommar på medellinjen. Jobbade mycket med galoppen och några meter innan varje bom bröt jag av och fattade ny galpp efter bommen (jobbade på serpentiner). Överlag var hon väldigt trevlig och hon kom till det läget jag hoppades med passet. Nöjd poni, nöjd malin :)
   
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Musik

Publicerat: 2012-04-02 | 17:57:50
Detta är en ganska dålig vana jag har, men jag lyssnar alltid på musik när jag rider/promenerar med Nobless om jag är själv. Tycker tiden går mycket fortare då. Och eftersom jag är otrolig nojjig när jag är ensam för ljud och sånt gör detta att jag inte hör sånna jobbiga ljud.
Dock lyssnar jag bara med EN öronpropp i, och denna har jag i högerörat. Varför jag har det i högerörat är för att när man går på bilvägar och sånt så går man ju på högersida och vänsterörat är då in mot vägen och man hör bilar. Varför jag bara har en propp i är för säkerhetsskull. Ifall det skulle komma något eller något sånt så hör jag alltid och är då beredd om Nobless skulle hoppa till.


Sånna här har jag, sköna och praktiska
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-04-02 | 17:08:31
Idag red jag ett dressyrpass i paddocken. I början kändes det som hon var lite framtung och lite för låg. Men jobbade ganska snabbt bort det så blev hon fin. Övade mycket på galoppen och fattningar vilket hon skötte väldigt bra. Idag hade hon också mer bjudning än vad hon brukar ha på banan, skönt. Slapp sitta o driva som en liten gnu. Dock är ju mina skänklar fortfarande katastrofala, vet inte vad jag ska göra... Har testat med mycket, ska nog göra som jag gjorde för ngra år sen, rida med snokrem haha :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Blandat inlägg

Publicerat: 2012-04-01 | 21:14:27
Glömde säga att innan jag var i stallet idag så övningskörde jag. Första gången faktiskt, var rätt seg o dra i gång det. Men fy tusan var kul det var, och jag var faktiskt inte helt värdelös :) Så nu blir det körning minst 2 gånger i veckan med pappa :)

Denna vecka (14) och vecka 16 har jag praktik i stallet. Skönt att få rida och fixa allt tidigt. Sedan skulle vi (jag och min kompis Linda, som har Jackie i stallet) även få harva paddocken o lite annat skoj hörde jag, kul! :) 

På fredag ska jag o några till i stallet åka iväg till en känd utbildad tränare och göra något riktigt roligt.  Har faktiskt aldrig gjort detta med Nobless, har gjort det med andra hästar men inte med Nobless. Jag tror inte Nobless har gjort detta sedan hon var unghäst så det ska bli riktigt kul iaf och kameran åker självklart med.


Min vackra tös  <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Promenad

Publicerat: 2012-04-01 | 15:30:42
Idag var jag ute och gick ca 50 min med henne. Gick endel i skogen så hon fick arbeta lite i annan terräng. Det var mysigt och hon var duktig. Mamma klickade lite bilder, enjoy:







Ingen kopiering från min blogg är tillåten!