Effektiv

Publicerat: 2012-05-31 | 14:47:11
Gick upp 8 trots att jag är ledig och knallade ut till stallet. Red ut 1h 30min på min lilla poni. Hon tyckte det var kul och var pigg, lite ofucuserad i början men sen så :) Gjorde iordning allt och knappade hem och nu har jag suttit här i 2,5h. Fått gjort en labbrapport o kikat på lite kläder samt ätit lunch.

Ska nog ut till stallet i eftermiddag igen med mamma då vallackerna och stona släpps ihop. Det går nog bra, brukar inte vara någon big deal. Det är ju jag som äger bossen.
Sen blir det nog övningskörning med paps samt lite sko och kläd shopping via datan innan det är dags för revenge kl 9 på 3an ;)


Här galoppera jag idag, visst ser det härligt ut? =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Härlig vecka

Publicerat: 2012-05-30 | 20:38:06
Hux flux är jag ledig imon med :) Och på fredag med såklart eftersom våra treor tar studenten = lååånghelg :)

Poni fick sig ett litet markarbetespass idag. Skuttade 5 och en halvan ett gäng gånger vilket gick bra med lite fart. Vi slutade dock på endast 90-95cm då jag inte hade ngn väst o mamma gillar inte när jag hoppar över 1m utan väst haha ;)

Här är lite söta bilder! :)









Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ledig

Publicerat: 2012-05-29 | 15:35:13
Har faktiskt varit ledig idag. As gött. Största delen av klassen skrev matte b nationella idag men eftersom jag är så smart (haha) och läser matte c som vi skrev i fredags hade vi inga vettiga lektioner idag som man var tvungen att gå på så vi vart lediga.  

Sov till nio sen gick jag ut till stallet och red ut på min lilla tös. Hon var duktig och skötte sig bra :)

När jag hade gått hem och ätit (rostmackor med kräftröra samt cider) pluggade jag. Så nu har jag pluggat klart för idag.
Om ett par timmar ska jag på stundent, kul!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bonnabränna

Publicerat: 2012-05-27 | 20:01:24
Har bränt mig ngt enormt idag, helt sjuuukt. En riktigt bonnabränna. Var i stallet strax efter 4 (vi åkte innan tio) och då gjorde jag iordning allt och gick en promenad på lite mer än en timma med min lilla plutt.

Tävlingen gick bra och alla var grymma :D


Min kompis, viss syns det inte att det är en lektionsponny? Superfin! :)


Lindis o pliiick :) www.truestoryoflinda.blogg.se
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utvärdering Norra Älvsborg RK

Publicerat: 2012-05-27 | 15:22:00
Parkering -  Torr gräsyta med mycket plats

Framridning - Paddock, ngt djupt underlag för min smak. Dom hade även manege som jag tror man kunde rida fram i.

Banan - Det gick två banor parallelt med varandra. Bra underlag :).

Resultat - Lite sega med resultatet upp, men endå helt ok. Tyckte domaren var liite snål men jag höll med om allt hon skrev.

Café - Dom grillade hamburgare och korv ute. De hade även taccobufé där inne.

Anläggningen - Fin, stor paddock (gick att ha två banor + collektring i ena), en till normal stor paddock + en manege. Mamma gick in i stallet och sa att de var mysigt och allt var lite gamaldags.

Funktionärer - Bra och trevliga.

Övrigt - Såg att de som var placerade fick sina rosetter på framridningen och fick rida ärovarv där, lite tråkigt.

Min kommentar: Jättebra tävlingsplats som jag rekomenderar varmt. Får 4 av 5 och skulle få full pott om inte underlaget på framridningen vart så djupt samt att prisutdelningen var inne på banan. 


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-05-27 | 11:47:00

Förra helgen red jag ut o myste med lite galopper på en äng då mamma tog bilder. Här tänkte jag bjuda på dom:

















 

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

LOREEN

Publicerat: 2012-05-27 | 00:44:47
THE QUEEN :D

wooop wooop wooop =))
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Eurovision

Publicerat: 2012-05-26 | 23:14:34
Sitter i min ensamhet o ser på eurovision med en värmeflaska på min onda mage. Nu är det omröstning så passade på att sätta mig vid datan igen ;)

Nu tänkte jag skriva två tidsinställda inlägg till imon, är på ponnyhopppning på min klubb imon och fotar o hejjar på massa kompisar. Sen när jag kommer hem igen så är det ridning av min lilla skrutt som står på schemat :)


När jag hoppade Bohuscupen 2010 :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Norra Älvsborg

Publicerat: 2012-05-26 | 18:01:55
Idag var jag hos Norra Älvsborgs Ryttarförening/Ridklubb och red en lokal LB:1.

Hon var mjuk och fin på framridningen och även på banan. Det var ute såklart och dom hade dubbla banor, trodde hon skulle vara ofukuserad och kolla på dom andra men hon skötte sig fint. Tappade som vanligt på mellan traven men hon var trevlig.

Startade som nr. 5 och red på 61,7...% (lite lågt tyckte jag allt). Gick in som etta och låg placerad i 2h (pust) men sen kom det ngra riktigt fina ponnysar i slutet och putta ner mig så hamnade precis i mitten.

Det var faktiskt så att det bara var en tjej till som bara red LB för dagen o en tjej red LB & LC för dagen och dom slog jag. ALLA andra i klassen red både LB:1 och LA:1 vilket betyder att jag slog massa ponnysar som sedan gick LA  så min lilla ponnyplutt kan allt.

Nöjd med min skrutt idag <3

Mamma fotade några superfina kort:


















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Programridning i tisdags

Publicerat: 2012-05-26 | 17:36:14
Red ju LB:2 på galoppbanan i tisdags. Hon kändes väldigt spänd och jag fick inte igeom henne som jag ville. Var itne nöjd med ritten och det slutade bara på 59,6...%

Jaja, här är lite bilder!









Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hämnd timman

Publicerat: 2012-05-24 | 20:52:31
Snart är den s.k. hämnd timman inne - revenge =D
Igår red jag ut 45 min barbacka i shorts o converse o bara stekte. Red dock igenom henne i alla gångarter vilket gick bra.
Idag red jag ut med en tjej i stallet i 1,5h. Det gick bra och var roligt :).

I tisdags gick det inte så bra. Hon var spänd och jag var för hård i innerhanden. Red LB:2 och fick 59,6..% tråkig procent men var inte värd mer för den ritten. 
Imon kommer vara dålig uppdatering (skriver ju matte c prov) sedan ska jag in till stan o köpa en present till min kompis. Hinner jag ska jag till vårdcentralen och vaccinera mig och efter det är det träning med poni. Full fart hem och sen hem till en kompis :).

På lördag tävlar jag dressyr och på slöndag ska jag till hemma klubben o kolla på när massa kompisar tävlar :)

Har massa bilder, dels från i söndags, del från i tisdags. Sen lär det bli mer på lördag och söndag =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

envis som en åsna

Publicerat: 2012-05-21 | 20:20:55
poni började bra men när jag skulle jobba med galoppen gick det först fruktansvärt nen efter ca 80 fattningar had jag en duktig,lyhörd och lösgjord pon i:) och en sveeeettig poni från topp till tå.skam den som ger sig.
sen var hon värd massa pussar och gräs <3
nu är det måndagsmys med chips!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Familjedag

Publicerat: 2012-05-20 | 19:54:50
Vaknade upp hos min moster imorse efter att i gårkväll ha passat mina småkusiner :) Vi åkte hem efter frukost och när vi kom hem åt vi igen och sen åkte jag, mamma och pappa(!) till stallet. Red ut en liten sväng och galoppera på en äng. Mamma fotade så bilder kommer sen. När jag ko hem solade jag, pluggade, åt grillat och spelade fotboll med min bror. Nu sitter jag här och ska nog beställa lite kläder och skor! =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mamma o poni <3

Publicerat: 2012-05-19 | 18:32:00










Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Jag o Nobless <3

Publicerat: 2012-05-19 | 17:37:00
















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-05-19 | 15:42:29
Idag började vi med att mamma red igenom skogen med henne och jag gick med. Sedan när vi kom till lösdriften travade mamma henne lite och sedan hoppa jag upp och trava och galoppera henne och så tog vi massa fina kort =)

Här kommer en bild på mig o poni o en bild på mamma o poni.  Dock ser hon jätte tjock ut när mamma rider henne för att hon har 5 hål kortare läder än vad jag har ;)
Resten av bilderna kommer i ett par tidsinställda under dagen! :) 


Mami o poni! :)


Jag och min lilla tös <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Goder morgon i denna stad

Publicerat: 2012-05-19 | 11:38:26
Tjenare! Idag är et faktiskt rätt härligt väder, ska åka till stallet om en stund och rida ut. Ska se om mamma kan ta några bilder, men imon är det planerat en photoshooot :D

Imorse satt jag inne och letade lite skor på nätet, hitta två underbara par så jag ska flirta lite med pappa, har faktiskt inga vårskor förutom mina converse och nu är det faktiskt vår. Så jag är i stort behov av skor :)

Nu ska jag slö surfa lite till =)

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gymkhana bilder

Publicerat: 2012-05-18 | 20:58:30
Förra söndagen var det gymkhana i stallet. Stallägarens dotter är nämligen en av sveriges duktigaste (rider scandinavium, em, vm osv.) Så då hade hon gymkhana lektion. Dom två pricka ponnysarna och dess ryttare tävlar gymkhana. Tjejen på fuxen har ridit i scandinavium förr men nu red hon min grannes ponny då han är skadad. Och Linda på den gula ponnyn rider det bara som en kul grej =)







Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppa eller dressyra?

Publicerat: 2012-05-18 | 20:07:24
Jag har ett gigaaantiskt beslut att ta (eller inte). På tisdag är det dressyr på galoppbanan men oxå hoppträning. Är jag inte med på den hoppträningen blir det ingen träning för Camilla på en månad, om det är samma dag som vanligt vill säga då vi är uppbokade kommande tisdagar. Men jag satsar ju på dressyren och vill som sagt ha så många ritter som möjligt i kroppen. Dessutom kan jag ju hoppa hemma :). En annan fördel med galoppen är att det tar 7min dit, till Camilla tar det 40min ;)

Nä, det blir nog dressyr för min del =)


Galoppen sist :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2012-05-18 | 20:01:48
Tränade som sagt för Mikael idag. Ibörjan tyckte jag hon var lite loj och ngt spänd men det släppte allt eftersom. Hon var dock väldigt dum i galopperna på rakt spår först, men efter massa fattningar satt även dessa klockrent och i slutet var hon jättesuperduper fin <3
Övade bl.a. lite bakdelsvädningar för de kommer med i ngra av LA programmen ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Degar

Publicerat: 2012-05-18 | 09:57:56
Sitter och degar vid datan nu. Ska dra med mig min bror ner och käka frukost hade jag tänkt. Poni ska gå ett pass för Mikael sen men det är inte förrän i eftermiddag. Så hinner plugga matte först (loove my liiife). Hade tänkt att åka in tll stan idag men mår inte bättre idag så får vila upp mig. Imon ska jag vara barnvakt åt mina kusiner så får se till att vara lite piggare då :)


Mitt ALLT <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ipren <3 mig

Publicerat: 2012-05-17 | 20:34:41
Vaknade imorse och hade sjukt ont i halsen och var alldeles dåsig i huvudet. Men det var bara att ta en ipren och åka och rida dressyr på min lilla skrutt. Räknade ut att jag inte ridit ren dressyr på 6 dagar (två promenader, en uteritt, ett markarbets pass och ett hopppass). Så har allt saknat min lilla dressyrsadel lite haha. Nej det var att ta i...
Ibörjan var hon väldigt stel men jobbade mycket lösgörande på henne, volter, flytta, fattningar m.m. Även lite förvänd galopp när hon hade släppt. Red även en del utan stigbyglar för att träna lite sits. I slutet var hon fiiin :) Lite stark för min smak men 100ggr bättre än i början men ska träna för Mikael imon och då är hon nog superfin tror jag =).
 
Drog hem, åt och duscha och knarka en till ipren innan jag övningskörde till Frölunda Torg med familjen. Hade inte tänkt att köpa något speciellt, blev bara några ringar från Raglady :)

När jag kom hem hade jag magknip >.< Som om inte huvudvärken, halsen och tröttheten räckte. Blev en till ipren och dejt med min kära mattebok.

Nu är jag rätt nöjd med dagen och ska slö surfa ett tag!! :) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mina tränare

Publicerat: 2012-05-17 | 09:02:34

I dressyren tränar jag för  Mikael. Honom har jag tränat för i över 3 år nu och jag tycker han har helt rätt tänk. Han är mycket för att man ska rida väldigt mjukt vilket jag tack vare honom gör och det får jag ofta som kommantar på program att jag har en mjuk ridning :)
Jag rider i dagsläget för honom en gång i veckan och då kommer han ut till stallet. Innan red jag för han på hans systers anläggning och efter det på min hemmaklubb där han har lektioner.


Halva Mikael ;)

Min hopptränare heter Camilla men hon är vilket fall c-tränare. Jag började hoppa för henne två gånger i augusti/september men sen blev ju Nobless skadad. Men i vintras tog jag tag i det igen. Och jag märker sån galen skillnad. Dels på min sits, mitt överliv innan hindrena framför allt sen är Camilla på mig med min skänkel oxå så snart kanske den oxå är bra :). Sen har jag ju vart väldigt höjdrädd xå och med hennes hjälp håller jag på att få bort den helt. Nu tränar jag banor och enstaka på LB/LA höjder vilket är superkul:)
Jag tränar för henne varannan vecka och då åker jag och några till från stallet ner till Kungsbacka. Är det hårt ute eller regn är vi på Kungsbacka RK annars är vi på hennes gård som är ca 5min från Kba RK.


Camilla i KL mössan :) (ja jag kom lite fel i kombinationen)

HISS HISS HISS till mina UNDERBARA tränare :D

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fälttävlan

Publicerat: 2012-05-16 | 22:10:27
Har precis suttit och sätt på fälttävlan på eurosport. Kul med ridsport i media :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

LÅNGHELG

Publicerat: 2012-05-16 | 19:44:54
WIIE!!

Har haft fullt upp verkligen, igår var jag i skolan o sen hos läkaren sen fick jag bara hoppa av bussen så kom mamma med hästen på släp så åkte vi  raka vägen o hoppträna i Kungsbacka. Min sessi var verkligen en sessi! Duuukiga töse <3 
Idag slutade jag 1 för det regnade och vi skulle ha ute gympa en skippa det (ääälska att vi är en ren tjej klass med bäst motivation). Poni fick en promenad på ca 1h och efter hon hade ätit hö så blev det lite betning. Jag putsade även alla mina läder saker = 1h putsning. + i kanten! 
Min övriga tid spenderar jag med min mattebok och min smarta miniräknare, jag hoppas på att med lite kvalitetstid den och jag ska vi allt hinna bli bästa vänner till matte nationella nästa fredag ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Markarbete

Publicerat: 2012-05-12 | 19:58:37

Idag red jag ett markarbetspass. Hoppade tre-studs idag vilket Nobless behlver träna på men idag var hon duktig. Hon var lite spänd först men så fick hon galoppera av sig som en liten gnu och sen vart hon mjuk och fin =).

Mamma tog ett par bilder när jag red + några när jag betade henne efter. Ni vet väl att man måste "för beta" hästarna innan betet. En stund varje dag! Lite i början och mer och mer så deras magar vänjer sig så de inte får fång eller kolik osv.










Min lilla fina ponny <3

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Göteborgs Hästsportklubb 8/5

Publicerat: 2012-05-12 | 10:52:25
I tisdags var det programridning på galoppbanan, endast 7min med transport hemifrån. Superdupersmidigt. Det var en speciell programridning, först red man såklart. Sen fick man tips från domaren och sedan fick man rida några minuter för domaren. Superbra.
Hon pointerade bl.a. den ökade traven som jag har tappat på hela våren. Nu ska ngt bannemig hända, övade på den ökade traven hemma igår med Mikael o då längde hon verkligen! =)
Red LB:2 utan några överdrivet stora missar, det flöt på rätt bra. Red på 64,3% iaf.

Här kommer några bilder:








Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tillbaka på skärmen

Publicerat: 2012-05-11 | 19:50:42
Ingen uppdatering på hela veckan. Insåg i måndags att jag hade ett feting prov i kemi idag så de senaste dagarna har jag lagt ner min själ på redox och pH och sånt trist. Har även vart iväg på programridning som det kommer ett separat inlägg om imon med bilder. Övningskört har jag oxå gjort.

Nu blir det fredagsmys! =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Seg

Publicerat: 2012-05-06 | 18:20:58
Idag händer inte mkt. Var i stallet i förmiddags o red ut en lugn tur med en tjej i stallet, mysigt. Sedan kollade jag lite på gymkhanan i stallet och fixade iordning allt och åkte hem.

Väl hemma har jag övningsskört. Körde faktiskt genom tingstadstunneln o  på massa andra roliga ställen.
Har även pluggat lite kemi, varför går jag natur?!

Nu ska jag o laga tacos och pannacotta till min familj som söndags mys!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tävlingsplanerat

Publicerat: 2012-05-05 | 22:00:49
Nu har jag o mamma tävlingsplanerat lite, en så länge är det 4 tävlingar på de 6 kommande veckorna och det blir kanske en till, den har vi inte riktigt bestämt än :)

TAGGA TAGGA TAGGA!!! :D


Självklart bara massa dressyrer haha ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fullt upp

Publicerat: 2012-05-05 | 17:47:05
Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna. Ridit, övningskört, pluggat och vart med kompisar. IGår var jag bl.a. på Maskinen på Liseberg med ett par kompisar, trevligt!

Insåg precis att jag hade vunnit en bloggtävling, kul! Visar vad det är när jag får hem det! :)

Idag har jag vart o hoppat pay and jump på ett stall jättenära (ca 7min med transport). Hoppade två 80cm rundor och var nolla på båda. Jag red rätt kasst men poni var grymm <3 Var ju första gången jag var ute och hoppa sen juni också så det var kul!



Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Duktig

Publicerat: 2012-05-01 | 18:07:35
Tog och promenerade till och från stallet idag i det härliga vädret. Red dressyr på min lilla sessa som vart duktig:)

Har nu pluggat 2,5h, skööönt o få massa tråkiga saker gjort!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Frukost och stallet

Publicerat: 2012-05-01 | 10:41:14

Nu ska jag äta frukost och sen dra till stallet. Dressyr står på schemat, igår blev det skritt tur barbacka ute, mys! Idag skiner solen så kanske ska skippa understället och endast ha min dunväst, sveriges frusnaste människa jao.

Gårdagen var trevlig, förhoppningsvis blir det shopping sen!

Ciaaaao!!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!