Fullt upp

Publicerat: 2012-03-31 | 10:10:08
Igår hade jag verkligen ingen tid att uppdatera.
Åkte direkt till stallet från skolan och red ut i en timma och 20 min. Övade massa galopparbete så poni blev trött i slutet och sa att hon själv visste vilken galopp det skulle vara, söte.
Hem o duscha sen hade jag en halvtimma på mig o byta om o sen åkte jag på tjejmiddag hos en kompis. Kom hem vid halv 1 och så sov jag nu till 20 i 10 ;)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Snygg outfit

Publicerat: 2012-03-29 | 20:30:51
Ev. blir det en klubb dressyr nästa helg, annars nästa klubbdressyr jag ska rida (som lär bli till sommaren då allt riktigt drar igång nu) så kommer jag ha denna outfiten. Snyggt men stilrent. =)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Sitter och tävlingsplanerar

Publicerat: 2012-03-29 | 20:14:21
SJUUUKT TAGGAD inför denna säsongen =D

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dressyr för Mikael

Publicerat: 2012-03-29 | 19:39:28
Idag red jag dressyr för Mikael i paddocken.
Vi tränade på det vanliga, förvänd galopp, ryggor, skänkelvikningar, ökningar m.m.
Överlag gick det bra och hon kändes väldigt fin =)


Hemma ridning för ett litet tag sen
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Markarbete

Publicerat: 2012-03-28 | 19:49:12
Idag red jag markarbete i paddocken. Satte upp tunnor på böjt spår och la bommar som ett kryss. La även en bom på det raka spåret.
Jobbade med lydnad, galoppen och övergångar. 
Överlag var hon väldigt fin, hon slarvade lite i några galoppfattningar men jag är nöjd med henne =) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Rubrik

Publicerat: 2012-03-27 | 20:21:22
Skrev inget igår, började men satt vid mammas läsplatta och den var as seg så la ner det. Igår red jag iaf dressyr, först var hon seg som jag vet inte vad sen blev hon mycket bättre. När jag kände att hon var så jobbig i traven, så seg, så galopperade jag henne i ett friskt tempo först. Sedan jobbade jag med tempoväxlingar, ryggor och skänkelvikningar för att få henne pigg och lyhörd.

Idag fick hon bara en promenad på 35min = vilodag.

Jag var hos läkaren idag, dom klippte upp en bit av min nagel och så ska jag äta antibiotika. Hoppas det blir bra, annars ska dom bedöva och klippa typ halva tumnageln, aaajjj!
Åkte tbx till stan sen och shoppade lite. En juicy tröja från Raglady, en söt blus från Tara samt lite små saker på Glitter. Bl.a. en donut, vill ha det när jag tävlar dressyr - såååå snyggt!

Nu äre VOFFELTIME =D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Trött, tröttare, Malin

Publicerat: 2012-03-25 | 18:01:07
Var i stallet vid 20 över 8 imorse och kom hem ölr en kvart sen. Började dagen med att göra alla stallsysslor i stallet. Sen åkte vi upp till GFRK. Där var jag funktionär för Bohuscupen och Vårcupen i Gymkhana, hade hand om första materialet hela dagen samt prisutdelningen (fast där fick jag hjälp av 2 i stallet för det är massor som skulle ges ut).
Vi gjorde GFRK fint o sen åkte vi tillbaka till stallet. Där tog jag in Nobless och red en timmas dressyr barbacka, duktig poni! Det stod slalom stolpar framme för ngra skulle köra gymkhana och hade tänkt att joina men var klar före dom så travade bara igenom slalomen lite vilket hon tyckte var roligt!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ridning, mat, möte

Publicerat: 2012-03-24 | 13:19:56
Var i stallet förut. Red ut på min lilla prinsessa. Annars brukar hon få en promenad dagen efter hoppträning men hon har tagit det relativt lugnt denna vecka så ville inte bara skritta. Dock var vägen dit jag red stenhård men gick ut på en äng o travade en liten stund. Poni var duktig <3

Nu sitter jag o äter lunch o väntar på att pappa snart ska komma hem. Han ska köra mig till klubben, vi skulle ha något lagmöte om kommande lagtävlingar. Egentligen skulle det vara en träning där också för oss som ska rida i laget men mamma är på spa med sina systrar så hon kan inte köra så jag ska bara gå på mötet. Men det hade nog varit lite mycket med 3 träningar i rad (tränade ju både igår och i torsdags) så det var endå lite bra att hon inte kunde. 

Ikväll ska jag nog vara med en kompis, har inte träffat henne på jättelänge så ska bli trevligt :) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tretorn

Publicerat: 2012-03-24 | 08:13:48
Igår sa mina Tretorn ifån och ena dragkedjan sprack totalt :( Ledsen tjej då dom är perfekta hemma stövlar. Ska se om jag kan lämna in dom och få dresgkedjan fixad. Vi har ett ställe som är bra, jag lämnade in min race safe där en gång o dom bytte dragkedjan för typ 200 ist för 2500 som en ny väst skulle ha kostat. Så hoppas dom kan fixa mina stövlar! =)


Dagen innan denna bilden togs köptes dom, det var första ridningen med
dom, 2010 ;)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppträning

Publicerat: 2012-03-23 | 20:14:22
Idag var det hoppträning för Camilla hemma. Under framridningen var hon allmänt slö o lite stel o jag blev rätt arg på henne. Men sen började vi hoppa, och hoppa gjorde hon jättefint. Dock så drog hon som jag vet inte vad efter hindrena, och i början körde hon ner huvudet mellan frambenen, suck haha. Men kul tyckte både hon och jag att det var :)

Här kommer lite bilder, mamma fotade dock bara början/mitten, så i slutet var det ca 2 - 3 dm högre:

 















Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dressyr för Mikael

Publicerat: 2012-03-22 | 18:14:02
Red ju för Mikael idag. Övade förvänd galopp, förvända fattningar, skänkelvikningar, ryggor, ökade galopp. Med andra ord massa LA rörelser. Poni skötte sig bra och jag är nöjd med henne. I början var hon lite för slö och i slutet kände man att hon började bli lite trött, det var ju varmt idag :)

Mamma fotade ibörjan av passet, här kommer lite bilder:






Början på skänkelvikning


Skänkelvikning


Skänkelvikning

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ambitiös

Publicerat: 2012-03-22 | 13:18:08
Är ju ledig idag. Så började dagen med att gå upp o ta tag i lite papper som behövdes fixas. Sedan åkte jag till vårdcentralen, tog gardacil samt fixade min tumme. Åkte hem och nu har jag skrivit en kemi labbrapport samt fysikfrågor. Duktig jag är!
Nu ska jag gå ner o göra toast och om en stund ska jag åka till stallet och träna för Mikael :). Det är superfint väder så förhoppningsvis fotar mamma :)


Där red jag igår, bilden är dock inte från igår.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

22 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-22 | 08:24:00
Idag är det 22 mars, vilket betyder att jag har ägt Nobless i 3 år :D Det betyder även att våran lilla hund Molly fyller 10 år idag :))


Nobless 22 mars 2009 <3


Molly 22 mars 2005, hennes presenter när hon fyllde 3 haha <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Mellanlandar

Publicerat: 2012-03-21 | 16:11:43

Hemma nu från skolan, onsdagar är rätt segt, engelska b och idrott + en projektlektion emellan (som är kul).
Ska åka till stallet om en stund, uteritt står på schemat. Myys :) Imon är det dressyrträning och ledigt från skolan och på fredag är det hoppträning. På lördag uteritt med en tjej i stallet samt möte med klubben om lagtävlingar!

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Ston...

Publicerat: 2012-03-20 | 21:47:23
Idag märktes det verkligen att man hade ett sto. Så himla sur var hon o naffsade o blängde o trotsade. Vad sur jag var på henne va. Red iaf dressyr men efter en stund släppte det och hon blev SÅÅÅ FIIIN :D Åh då var det värt trotsandet i början. Jobbade mest med trav och galopparbetet i enkelhet, bjudning, form (jag vill ha henne i en relativ hög form då hon lätt blir lite lägre), övergångar m.m. Ryggorna blev bra efter endel om och men. Den förvända galoppen satt fint idag också, min sessi <3


Haha fnyyys


Söööte


Betessläpp 2010
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lång skoldag, mysig stallkväll!

Publicerat: 2012-03-19 | 21:39:57
Så kan man sammanfatta dagen, om man lägger till lite matteplugg på kvällen ;). Slutade kl 17.00, as segt!

Åkte till stallet och red ut ca 40min barbacka, skrittjobba henne en stund, ca 10min, annars fick hon mest gå på långa tyglar medan jag satt o lyssna på musik o hade det mysigt <3 Sånt behöver man efter en seg skoldag!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppning VS Dressyr

Publicerat: 2012-03-18 | 20:55:51
Tänkte ta fördelarna i både hoppning och dressyr emot varandra :)

Hoppning:
* Man slipper knoppa hästen.
* Man kan ha roligare utrustning med mer färg.
* På klubbtävlingar kan man ha vanliga ridkläder.
* Roligare att kolla på.



Dressyr:
* Man behöver inte ha säkerhetsväst trots att man är under 18.
* Det behövs inte massa extra utrustning som skydd osv.
* Man kan programet och behöver inte vara orolig för några särskilda hinder.
* Man får fasta starttider.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fler bilder

Publicerat: 2012-03-18 | 17:48:41
Här kommer fler bilder från dagens framridning + en efter ritten:) 

Visst är vår outfit snygg? Jag tycker det iaf, inte en heltråkig som många dressyrryttare har - men endå stilren :) (Kavajens krage går i schabrakets kantband o passpoal)













Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tävlat

Publicerat: 2012-03-18 | 16:01:49
Var på Bulycke idag och red en LB:1 på Pay and ride. Procenten var dålig men kom "första utanför placering" equipe räknar ju med placering oavsett bedömning. Men domaren var rätt hård.

Hon kändes iaf mycket bättre en sist jag var på GFRK o red, jag tyckte dock att hon blev lite låg och min mamma tyckte att jag red lite för hårt. Men fick beröm för bl.a. min sits av domaren, kul!. Det som jag tappa mest på var övergånarna mellan galopp till trav + att hon blev lite låg o ngn enstaka gång för öppen i formen.

Mamma fotade massa bilder, här kommer några, mer kommer sen =)
NU är det ridsport på eurosport! 





Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Några bilder

Publicerat: 2012-03-17 | 08:45:47
Här kommer ett par bilder från promenaden i onsdags och från hoppträningen i tisdags. I torsdag red jag förövrigt dressyr för mikael vilket gick ganska bra och igår satt jag o trimma dressyr till hon blev fin =)







Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Promenad

Publicerat: 2012-03-14 | 19:57:05
Som vanligt får min ponny en promenad dagen efter hoppträningen. Idag fick ponny gå helt naken = myys.
Tog lite bilder på min fina, men dom kommer tidigast imon då jag inte vet hur man får in dom på datan o pappa är inte hemma förän imon.

Nu ska jag se på mästerkocken o äta tårta!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Grym ponny

Publicerat: 2012-03-13 | 21:49:32
Kort sammanfattning av dagens lektion, min ponny var grym :D Hoppade bana o oxrar på 1m, äntligen är hon igång efter skadan :)

Mer detaljerat får ni imon, nu ska jag käka kvällsmat sen dejta John Blund, jag hållar på o decka av trötthet.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppträning

Publicerat: 2012-03-13 | 18:40:00
Påväg till hoppträning med min prinsessa nu :)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vårens tävlingsoutfit

Publicerat: 2012-03-13 | 16:36:00
Såhär kommer ni se mig o Nobless på dressyrbanorna i vår:


Stövlar: Mountain Horse
Hjälm: Charles Owen
Kavaj: Kingsland
Schabrak: Italienskt
Pannband: Swarovski
Stigbyglar: Jin
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Födelsedag + träning

Publicerat: 2012-03-13 | 15:34:46
Igår fyllde jag som sagt år. Fick ett par Mountain Horse High Supreem stövlar, eller något sånt. Jättesnygga o sköna =) Fick även bam bam bam... CANONS SENASTE SYSTEMKAMERA :D Samt ett grymmt objektiv till =))
Nu ska det fotas :)) Fick även ett snyggt armband från märket dag och natt samt ett presentkort på Raglady av min bror.

Nu ska jag snart byta om och åka på hoppträning. Kameran åker med, dock kan ni nog inte ha så höga förväntningar på korten, första gången mamma tar med kameran + i manege. Men hoppas det blir några bra :) Tänkte även inviga mina stövlar :)

Kommer några tidsinställda under kvällen!
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Bildminne

Publicerat: 2012-03-11 | 15:31:17
Här kommer lite bilder från ett ridpass 2010. Bilderna är från augusti och hon hade alltså gått på sommarbete i två månader - därav magen ;)











Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Barbacka

Publicerat: 2012-03-11 | 13:54:55
Idag red jag dressyr barbacka i paddocken, mys :) I början var hon lite motsträvig men sen blev hon finare. Den förvända galoppen satte hon bra, även ryggning! :) Skrittade fram och av 15min/gång ute för hand i solen.

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Släktkalas + melodifestivalen

Publicerat: 2012-03-10 | 22:31:51
Eftersom jag fyller 18 (:o) på måndag så hade vi släktkalas idag, trevligt. Dock var det endel som inte kunde komma så dom ska jag fira med en annan dag. Mina två äldsta kusiner kom (28 o 26?) tror jag att dom är. Jättekul o träffa dom iaf, dom träffar man ju inte så ofta. Det var såklart superkul o träffa alla :)
Jag fick presentkort på min favvobutik Raglady, silverörhängen och en mysig chilifilt. Grymt :D

Loreen vann för den som missat melodifestivalen. Äntligen vann någon som jag hejjade på  :) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt

Publicerat: 2012-03-10 | 14:40:59
Var ute på en jättetrevlig tur idag med en tjej i stallet =) Vi var ute 1h och 45 min, skönt.
På hemvägen var det dock lite dramatiskt, vi mötte en tjej vi hade mött förut fast då med två andra, hon kom i full galopp storgråtandes och bakom henne kom hennes kompisars hästar - utan ryttare. Så vi fick kasta oss av o fånga hästarna. Sen kom dom som hade åkt av efter en kort stund den ena var sjukt lerig o blödde. Stackarna.
Så våra ponnysar blev lite galna sen när vi skulle galoppera efter vi hade mött dom, men det löste sig :)


Här galopperade vi idag :) Lite längre ner på denna vägen var det vi
mötte dom små tjejerna som hade flugit av.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagen

Publicerat: 2012-03-09 | 19:07:08
Började med att åka till vårdcentralen imorse, jag hade en inflamation i nagelbandet på tummen så den gjorde fruktansvärt ont. Och var/är fortfarande sjukt svullen. Där var dom sega som vanligt, kom in till destriktssköterskan på 5 minuter, vid 9 och hon ville att en läkare skulle kolla på den då den var för svullen. Vid halv 11 fick jag komma in till en läkare som spräckte min svullnad - AAAJ !

Åkte direkt till skolan o då var det lunch, åt taimat med med kompis, MUMS! Hade mattelektion sen var det slut på skoldagen.

Åkte sedan ut till stallet. Först vräkte regnet ner så jag var sådär pepp på att rida. Men mockade o grejade lite, tog in och gjorde iordning henne och då slutade det regna. Så red ett dressyrpass i paddocken, och min ponny var SUPERDUPER FIN <3 Åh vad glad jag är när allt funkar, underbart. Om man ska klaga på ngt så var det väl bjudningen ibland men överlag var det också jättebra :)

Nu har jag ätit lövbiff o potatiskroketter, ska ägna kvällen åt datan/bloggen/tvn. Har dock ap ont i magen så får se hur aktiv jag orkar vara.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

HISS

Publicerat: 2012-03-08 | 19:21:01
Jag köpte ju ett par Amigo transportskydd för kanske 3 veckor sen. O kan bara säga en sak - DOM E GRYMMA :D Dom sitter jättebra, starkt kardborre och skit snygga. Tror dom kostade runt 550kr o det är dom helt klart värda. Vi köpte ju med teddyfoder och senare i vår behövs ju yttligare ett par nya fast då utan teddy, men då lär det bli Amigos igen =)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens träning

Publicerat: 2012-03-08 | 18:40:06
Idag red jag för Mikael, i paddocken hemma :D Han kom till oss idag, och ska fortsätta med det sålänge det är bra väder, underbart :)

Passet började inte alls bra, hon var slö som en liten gris typ. Sen blev hon mycket bättre iaf, är inte helt 100 nöjd med henne men vissa moment satte hon riktigt bra, de förvända vänster fattningarna var dock väldigt svårt sa hon. Annars övade vi på förvänd galopp, skänkelvikningar, bakdelsvändningar och ryggor som huvudpunkt.

Men de sista galopperna är jag väldigt nöjd med och slutet i traven, min fina tös <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Promenad igår

Publicerat: 2012-03-08 | 18:35:46
Igår promenerade jag henne i en halvtimma.


Bild från gårdagen på min prinsessa <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hoppträning 6/3

Publicerat: 2012-03-08 | 18:32:14

Var i Kungsbacka o hoppade i tisdags. Hon var pigg och tyckte det var kul.
Hon hoppade allt och var jätteduktig. Nu var det ju tredje träningen sen skadan så nu hoppade hon banan på 80 o ngt enstaka på 85-90. Kul,  nu börjar det bli lite hopp iaf :) 

Rött = Start
Grönt = Mål
Travbommar och travhoppa ett räcke. Vänstersväng, hoppa tre - kombinationen. Skarp sväng till det gula räcket. Sen hoppa dom två första som en kombination. Avsluta med en linje med räck upp till oxer.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Uteritt i mörker

Publicerat: 2012-03-05 | 21:02:08
Idag red jag och två i stallet ut i mörkret. Och för mig som är typ sveriges mest mörkrädda var det värsta bragden. Vi var ute i en timma o en kvart typ. Hon var duktig, lite obehagligt i traven o galoppen för man såg inte ett skit, och i galoppen blev hon lack för jag inte lät henne springa på så då bocka hon lite för o markera ;). Men sen galopperade dom andra igen o då trava jag för att få henne ett lugna ner sig lite eftersom man knappt såg vägen o då var hon i en lugn, avslappnad form. Energisk trav men trav :)
Mysig tur :) 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Resultat

Publicerat: 2012-03-04 | 12:56:59

Red ju LB:3 idag. På framridningen kändes hon spänd i traven och jag kom inte riktigt ner i sadeln som jag ville. Galoppen var fin. Och det var exakt samma som på banan sen. Hon var jättespänd i traven (vilket hon brukar vara på GFRK) men galopparbetet var jag nöjd med. Hon satte alla fattningar där. Vet inte om domaren var låg eller om det var hennes spändhet som drog ner på det, för % var skitdålig.
När jag hade ridit första volten o halten så hörde jag domaren blåsa så jag stanna upp o gick in mot mitten. Men det var banan brevid som hade blåst haha kaos. Men domaren var snäll i gav mig inget avdrag för det iaf, hur ska jag kunna höra skillnad det var ju samma visselpipa ;)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Stall mys

Publicerat: 2012-03-03 | 19:53:13
Var hemma för en dryg timma sen igen. Flätade henne (två gånger haha, tog ut sdom först jag gjorde och gjorde om dom?) och borstade hennes ben. Sen putsade jag tränset o lädergrimman o packade allt. Det är så mysigt att bara stå o pyssla i stallet på kvällen, älskar det. Nobless tycker det är så mysigt också när man pysslar om henne så det gör ju inte saken mindre mysig haha ;).
Trodde jag skulle upp väldigt tidigt imon, men startar inte förrän halv 11 så är i stallet strax efter 8 =)


Sist vi var på GFRK
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dressyr

Publicerat: 2012-03-03 | 16:27:37
Idag red jag dressyr i paddocken i det fina vädret. Första dan på året hon rids utan ländtäcke ute - skönt! Red igenom LB:3, sjukt skumt program men hon kändes rätt så fin. Övade endel på galoppdelen och i slutet satt fattningarna som smäckar.

Ska ut till stallet igen lite senare o göra iordning henne inför imon samt putsa o packa allt, blir rätt tidigt.





 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tävlingsplanerande

Publicerat: 2012-03-03 | 10:00:34
Har suttit inne på TDB o kollat tävlingar. Är så sjukt sugen nu va. Ska ju till GFRK imon o rida en LB:3 o sen är planen att rida lokala o ngn regional LB nu fram till sommaren. Då jag tänkte debutera LA. Har tänkt att det är bra o rida massa starter i LB först nu så hon får rutinen o sen gå  över till LA. Har ju ridit två LBer i år o fått över 65% på båda starterna så känns lovande.

TAGGA TAGGA TAGGA.


Förra året på Gråbo
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Tisdag - Fredag

Publicerat: 2012-03-02 | 17:52:28
I tisdags hopptränade jag ju som sagt. I början var hon väldigt pigg och lyssnade inte så mycket. Men hon blev bättre och bättre under passets gång, hoppade det jag styrde på o rev inget. Kan också tillägga att hon stod som ett ljus i transporten - underbart.

I onsdags fick hon en promenad i solen på 1 timma, mys faktorn var hög.

Igår red jag ut i 1h 40min. När jag började och jogga i gång henne hade hon lite damp o bocka av mig haha. Massa överskottsenergi, så lät henne galoppera av sig lite sen o då vart hon duktig :)

Idag red jag dressyr i paddocken. Målet var att få upp henne i en hög och lite öppen form, vilket jag fick! Hon var lite seg men det var dock jätte varmt och jag hade inga sporrar så får skylla mig själv, är iaf nöjd med passet :D
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!